Trabzon Teksas olmayacak

Düzköy ilçesinin Çalköy beldesinde incelemelerde bulunan Vali Nuri Okutan, burada lokantada öğle yemeği yerken vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşların silah ruhsatı talepleri üzerine açıklamalarda bulunan Vali Nuri Okutan, oturduğu Vali Konağı'nın Soğuks

Trabzon Teksas olmayacak

Düzköy ilçesinin Çalköy beldesinde incelemelerde bulunan Vali Nuri Okutan, burada lokantada öğle yemeği yerken vatandaşlarla sohbet etti.

Vatandaşların silah ruhsatı talepleri üzerine açıklamalarda bulunan Vali Nuri Okutan, oturduğu Vali Konağı'nın Soğuksu mahallesinde bulunduğunu ve gece silah seslerinden rahatsız olduğunu ifade ederek tepkisini dile getirdi. Şehrin değişik yerlerinde zaman zaman kurşunlama olayları olduğunu hatırlatan Vali Okutan “Bu vahşi görünümden 'Teksas' görünümünden kurtulmamız lazım. Onun için bu silahlanma işine bir frenleme getirdik. Başı boşluğun önüne geçmemiz gerekiyor. Kafası bozulan silaha sarılıyor. Geçen sene 5 kişi serseri kurşunlardan ötürü hayatını kaybetti. Bu işlerden ötürü bir vatandaşa zarar gelmesi önce vali olarak beni üzer. Dolayısıyla bu soruna kesin çözüm bulmamız gerekir” dedi.
“Bana profesörler, imamlar bile silah ruhsatı için başvuruyor” diyen Vali Nuri Okutan “Silahı taşıyabilecek, uygun kişilere vermeliyiz. Bu işi sıkı tutuyoruz. Bizim için parasal boyuttan ziyade şartların oluşması önemli. Rastgele silah atanlara da vatandaşın müdahale etmesi lazım. Duyarlılık göstererek güvenlik güçlerine başvurmaları, bildirmeleri lazım. Burada sadece bizim tedbirlerimiz yeterli değil, herkese önemli görevler düşüyor. Ruhsat vereceğimiz kişileri biz artık özenle seçiyoruz” şeklinde konuştu.
Yaptıkları asayiş toplantılarında aldıkları kararlar sonrasında silahla işlenen suçlara yönelik önemli yaptırımlar uygulamaya başladıklarını ve hassasiyetle işin üzerine gittiklerini kaydeden Vali Okutan “Çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz, yürütmeye de kararlıyız. Son 5-6 ayda kurşunlama ve silahla işlenen suçlarda önemli oranda düşüş yaşandı. Tedbirlerimiz işe yarıyor, güzel sonuçlar alıyoruz” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel