Trabzon şoförleri özür bekliyor

Cezayla ilgili AKP İl Başkanı Muhammet Balta'yı arayan bir şoföre Balta'nın, “Bu cezalar Turan Altuntaş'ın valilik ve emniyete verdiği dilekçeden sonra yazılmaya başlandı” şeklinde konuştuğunu iddia eden Altuntaş, Balta'dan özür dilemesini istedi. Trabzon

Trabzon şoförleri özür bekliyor

Cezayla ilgili AKP İl Başkanı Muhammet Balta'yı arayan bir şoföre Balta'nın, “Bu cezalar Turan Altuntaş'ın valilik ve emniyete verdiği dilekçeden sonra yazılmaya başlandı” şeklinde konuştuğunu iddia eden Altuntaş, Balta'dan özür dilemesini istedi.

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altuntaş, keyfi olarak şoför esnafımıza 5 milyarlık cezalar yazılmaya başlandığını belirterek, "Hiç kimsenin şoför esnafının ekmeği ile oynamasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Son günlerde Trabzon'da şoförlere 5.000 YTL ceza yazılmasından sonra AK Parti İl Başkanı Muhammet Balta'yı arayan bir şoför esnafının Muhammet Balta'dan; "Turan Altuntaş'ın Valilik ve Emniyete verdiği dilekçeden sonra bu cezalar yazılmaya başlandı" şeklinde bir cevabın verilmiş olması, Turan Altuntaş'ı adeta isyan ettirdi.

GÖREVİMİ YARIM SAAT İÇİNDE BIRAKIRIM
"Her yerde kurulmaya başlanan kooperatiflerdeki araçların devreye girmelerinden sonra şehir içerisinde D-M-S plakanın ne işe yarayacağını bize ilgili arkadaşlarımızın açıklamasını istiyoruz" diye seslenen Turan Altuntaş, kendisi hakkında bir şoför esnafı arkadaşına açıklamada bulunan AK Parti İl Başkanı Muhammet Balta'ya da şöyle seslendi; "Arkadaşlarımıza 5 bin YTL ceza yazılırken AK Parti İl Başkanı isim vererek konuşuyorum Muhammet Balta; şoför arkadaşımıza; 'Trabzon Şoförler Odası Başkanı, Vali ve Emniyete dilekçe verdi ve bu dilekçe doğrultusunda bu cezalar yazılıyor' demiş.

Valiliğe benim vermiş olduğum dilekçe burada. Vali Bey'in onayı da burada. Eğer burada M – D- S plaka varsa ben bu görevi yarım saat içerisinde bırakacağım, açık ve net konuşuyorum" dedi.
"Kusura bakmayın ama S plaka servis aracı değildir, D plaka bugün normal olan plakadan farkı yoktur" diyen Altuntaş, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Ama öyle bir zamana geldik ki; bizim 1586 aracımızı 732 tane araca indirdik. Akçaabat 600 taneyi 300 taneye indirdi. Yetmemiş gibi 150 taneye indirdi. Neden? Şehir içi rahatlasın diye.

Ama her önüne gelen kooperatif kurarsa bu sabit olan plakalarımızın hiçbir hükmü kalmayacağı gibi çoluk çocuğumuz da aç kalacaktır. Biz bunun önüne geçmek zorundayız. Trabzon Şoförler Odası Başkanı olarak şoförlerin ekmeği ile oynanmasına biz müsaade etmeyeceğiz. Benim verdiğim dilekçede sadece Yıldızlı'da TOKİ hattında çalışan hatsız arabalara müdahale edilmesi tebliğidir. TOKİ'de özelleştirme yapıldı. Özeleştirme yapılırken ihalesi yapılmadan iki tane resmi plakaları vardı.

İhale yapılmadan kooperatife bunlar devredildi. Ama Yıldızlı TOKİ arası devredildi. Trabzon arası taşımacılık yapacak diye bir gaydası yok. Şu anda Trabzon'a taşımacılık yapıyorlar. Bunlara kimse dur demiyor. Şoför esnafının bir birinin burnu dahi kanamasını istemiyoruz. Ama öyle bir duruma geldik ki benim yılardan beri bir D plakam var. Şoförlerimizin de D plakaları var. Ben bunları korumak zorundayım. Üyelerimin de hakkını korumak zorundayım. Burada yanlış bir şey var bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz"
Turan Altuntaş, "Biz Yıldızlı hattını sadece misal veriyoruz.

Bugün Çukurçayır'da kurulan bir kooperatif daha var. Yarın Of' ta öbür gün Sürmene'de, Bahçecik'te ve başka yerde kurulacaktır. Bu kooperatiflerin önü kesilmesi lazım diye düşünüyorum. Eğer kesilmezse benim 30 seneden beri bir D plakam var. Bu plakalar ile onlar aynı hatta çalışırsa burada sonuçta şoförler arasında kavga çıkacak. Bu kavganın sorumlusu da o zaman bizler değil birileri olacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel