Trabzon protestoya devam etti

Atatürk Alanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önündeki basın açıklamasına Mazlumder, İnsan Hakları Derneği (İHD) başta olmak üzere birçok sivil toplum örgütleri ile vatandaşlar katıldı. Yapılan basın açıklamasında İsrail'in Filistin'de uyguladığı katliam sert b

Trabzon protestoya devam etti


Atatürk Alanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önündeki basın açıklamasına Mazlumder, İnsan Hakları Derneği (İHD) başta olmak üzere birçok sivil toplum örgütleri ile vatandaşlar katıldı. Yapılan basın açıklamasında İsrail'in Filistin'de uyguladığı katliam sert bir dille kınandı.

İnsan Hakları Derneği Trabzon Şube Başkanı Günay Asım Yolsal'ın okuduğu basın açıklamasında "Gazze Şeridinde yaşanan Filistinlileri aylarca abluka altında tutan İsrail devleti şimdi de Gazze'ye hava saldırısı başlattı. Savunmasız sivil halka yapılan bu bombalandırmalarda yüzlerce çocuk, kadın ve erkek Filistinli hayatını kaybetti, yüzlercesi yaralandı. Son hunharca saldırı İsrail'in Filistinlilere yaptığı ilk saldırı değildir" denildi.

İsrail siyonizminin ABD'nin de desteğini alarak kurulduğundan beri Filistinlilere her türlü saldırıyı meşru ve mubah saydığını anlatan Uysal, şöyle konuştu: "On yıllarca Filistinlilere kan ve gözyaşı döktürmüştür. İsrail'in saldırılarında Filistin halkı büyük acılar yaşamıştır. Onbinlerce Filistinli hayatını kaybetmiş yüzbinlercesi sakat kalmıştır. Bu saldırılardan daha da vahim olanı bütün dünyanın gözleri önünde gerçekleşen bu katliamların sorumlularından hesap sorulmamasıdır. İnsanlık tarihinin

sayfalarına kara leke olarak geçen bu utanç verici durum, ne yazıkki ileride bütün insanlığa mal edilebilecek bir soykırıma doğru ilerlemektedir."

Hangi siyasi ve felsefi görüşte olursa olsun kendisine 'insanım' diyen herkesi İsrail'in bu katliamları karşısında sesini yükseltmeye çağıran Uysal, "sokaklara çıkmalı ve saldırganlıkları kınamalı. Filistin halkına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor kısa sürede yaralarının sarılmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından grup, İsrail aleyhinde sloganlar attı ardından olaysız dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel