Trabzon onlara ağladı

Melda Kurak'ın otobüse binmeden hemen önce annesini aradığı ve “Anneciğim evimizin duvarlarını bile özledim” dediği belirtildi. Ardahan'dan Samsun'a giden Hikmet Kalengir yönetimindeki 34 UFZ 255 plakalı yolcu otobüsü, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniy

Trabzon onlara ağladı


Melda Kurak'ın otobüse binmeden hemen önce annesini aradığı ve “Anneciğim evimizin duvarlarını bile özledim” dediği belirtildi.

Ardahan'dan Samsun'a giden Hikmet Kalengir yönetimindeki 34 UFZ 255 plakalı yolcu otobüsü, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Erzurum Kuzey Çevre Yolu'nun 13'üncü kilometresinde dün saat 15.30 sıralarında devrildi. Kazada kırılan camlardan fırlayan Hakan Çilengeroğlu (29), Melda Kurak (24) ve Yeşim Bektaş (21) otobüsün altında kelıp ezilerek hayatını kaybetti. Kazada 18 kişi de yaralandı.

Kazada yaşamlarını yitiren üniversite öğrencileri Melda Kurak ve Yeşim Bektaş'ın acısı Trabzon'a düştü. Kars Kafkas Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde okuyan ve uzaktan akraba da olan iki arkadaşın, yarıyıl tatili için memleketleri Trabzon'a gitmek üzere otobüse bindikleri, Melda Kurak'ın yola çıkmadan hemen önce annesi Havva Kurak'ı arayarak, “Anneciğim, evimizin duvarlarını bile özledim” dediği, iki arkadaşın otobüste de yan yana oturduğu belirtildi.

'ÖLÜME DE BİRLİKTE GİTTİLER'

İki genç kızın akrabaları, İşletme Fakültesi 4'üncü sınıfında okuyan Melda ile aynı fakültenin birinci sınıfına devam eden Yeşim'in yiyip içtiklerinin bile ayrı gitmediğini anlatarak, “Yeşim, Melda orada okuduğu için aynı okulu tercih etti. Ancak ölüme de birlikte gittiler” dedi.

Melda Kurak'ın cenazesi dün gece Trabzon'un Yenimahalle semtindeki evine getirildi. Sabah saatlerinde evden alınan cenaze toprağa verilmek üzere Düzköy İlçesi'nin Aykut Beldesi'ne götürüldü. Cenazenin evden çıkarılması sırasında gözyaşlarına boğulan anne Havva Kurak'ı yakınları teselli etti. Melda Kurak'ın kızkardeşleri Nida ve Selda da baygınlık geçirdi, arkadaşlarının desteği ile ayakta durmaya çalıştı.


Kazada hayatını kaybeden Yeşim Bektaş ise Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler