Trabzon Of'ta bir ilk yaşandı

Yasakla ilgili yazışmalar yapılarak kaymakamlık tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi. Alınan karara göre, yasağa uymayanlar 1 milyon TL para cezasına çarptırılacak, ayrıca teşhir edilerek köy halkı tarafından rencide edilecek.KÖY MODERNLEŞTİ Karardan so

Trabzon Of'ta bir ilk yaşandı

Yasakla ilgili yazışmalar yapılarak kaymakamlık tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi. Alınan karara göre, yasağa uymayanlar 1 milyon TL para cezasına çarptırılacak, ayrıca teşhir edilerek köy halkı tarafından rencide edilecek.

KÖY MODERNLEŞTİ

Karardan sonra köyde büyük değişiklikler yaşandığını belirten birinci aza Erdoğan Tursun, şunları söyledi: "Karar aldık ve köydeki kadınlarımız erkeklere karşı örgütlendiler. Bu örgütlenme karşısında tüm yük erkeklere kaldı. Erkekler yol olmadığı için yükleri sırtlarında kilometrelerce taşımak zorunda kalıyordu. Baktık böyle olmayacak, her bahçeye yol yapma kararı aldık. Herkes karara uydu ve arazi bağışladı. Herkesin evine ve bahçesine yol yapıldı. İmkan olmayan yerlere teleferik yapıldı ve kadınlarımızın sırtından kalkıp erkeklerin sırtına kalan yükler arabalarla veya modern araç ve gereçlerle taşınmaya başlandı. Böylece köyde daha sağlıklı ve modern bir yaşam başladı. Bu yasakla ilgili elimizde kaymakamlıkça uygulanmış belgeler de var" dedi.

SÖZLERİNİ TUTMUYORLAR

Köyün başka sıkıntıları olduğunu da dile getiren yöre halkı ise, "Sağlık evimiz harap bir durumda. Ayrıca 1980'lerde köyümüze kazandırılan PTT ve ilköğretim okulu da kapatıldı. Çayda özel sektöre mahkum edildiğimiz için herkes köyden göç etti. 2004 yıllarından alacağımız var fakat özel sektör de kötü durumda olduğu için alacaklarımızı temin edemiyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel