Trabzon İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Toplantıya Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Doka Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve ilgili birim amirleri katıldı.YATIRIMLARIN HER AŞAMASI SONUÇLARIYLA DEĞERLENDİRİLECEKToplantıda yeni dönemde vatandaş odaklı hizmet

Trabzon İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Toplantıya Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Doka Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve ilgili birim amirleri katıldı.

YATIRIMLARIN HER AŞAMASI SONUÇLARIYLA DEĞERLENDİRİLECEK

Toplantıda yeni dönemde vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla kamu yatırımlarını sonuçlarıyla değerlendireceklerini belirten Vali Öz, "Vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla çalışacağız. Kamu yatırımlarında kent planlama programlama, projelendirme ve uygulama süreciyle birlikte yapılan yatırımların etkin, verimli bir şekilde yürütülmesi, kamu kaynaklarının etkin, verimli kullanılması, özellikle ihale süreçlerinde açık şeffaf ve hesap verilebilir bir anlayışla ihalenin gerçekleştirilmesi bizim yönetim anlayışımızda vazgeçilmez segmel değerlendirmelerdir. Bugüne kadar ki uygulamada genel anlamda izleme değerlendirme ya da yeni yönetim anlayışında etki analizi dediğimiz süreci çok fazla gerçekleştirmiyoruz. Ama bundan sonraki süreçte hem planlama ve programlama sürecinde hem de yatırımların izleme ve değerlendirmesinde sonuçlarının değerlendirilmesine daha fazla önem vereceğiz" dedi.

21 YATIRIMCI KURULUŞUMUZDAN TRABZON'A 7,2 MİLYAR TL'LİK PROJE

Trabzon 'da gerçekleştirilen yatırımlarla ilgili genel rakamları veren Vali Öz , "21 yatırımcı kuruluşumuz 12 farklı ana sektörde bin 66 adet proje üzerinde 7,2 milyar liralık toplam projeyle çalışmalarını sürdürmektedir. Eylül ayı itibariyle bu yatırımcı kuruluşumuz 517 milyon TL tahsis edilen ödeneğin 223 milyon lirasını harcamış görünüyor. Tabii burada nakdi ve fiziki gerçekleşme yüzde 45- 58'lerde görünüyor. Ama bir yandan hak edişlerin yeni yapılıyor olması bir yandan işlerin devam etmesi ve raporlama sürecinin biraz erken olması dolayısıyla bu rakamların orantı anlamında çok sağlıklı veriler olmadığını düşünüyorum. Yılın son iki ayına girdiğimiz için büyük oranda ihalelerimiz tamamladık. Bundan sonraki süreçte hem ihalelerin zamanında yapılması için projelendirme, yaklaşık maliyet hesaplama ve ihale sürecini hızlandırmak hem de devam eden işlerimizin daha sağlıklı, uzun vadeli sonuç verebilecek şekilde vatandaş odaklı yürütülmesi konusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

VATANDAŞLARIN BAYRAMI HUZUR İÇİNDE GEÇİRMELERİ İÇİN HER TÜRLÜ TEDBİR ALINDI

Konuşmasının sonunda vatandaşların Kurban Bayramını barış, kardeşlik ve huzur içinde geçirmelerini dileyen Vali Öz, "Kurban Bayramı öncesinde bütün kurumlarımızla birlikte yatırımcı kuruluşlarımız, emniyet, jandarma birimleriniz ve sağlık kuruluşlarımız ile birlikte vatandaşlarımızın huzur ve güven içersinde geçirmesi için bütün tedbirleri alıyoruz. Vatandaşların da rahat ve huzur içersinde bayram geçirmesi için bu anlamda gerekli tedbirlere uymalarını özellikle istirham ediyoruz" dedi.

Toplantıda söz alan Yatırımcı kuruluşlar tek tek söz alarak yatırımların işbirliği ve koordinasyon içersinde yürütülmesi için faaliyetlerini anlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel