Trabzon için demiryolu şart

Usta, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon'un geleceği olarak gördükleri ve 1994 yılından beri gündemde tutmaya çalıştıkları İpek Demiryolunun gerçekleşmesinde önemli adımlardan biri daha atıldığını kaydetti. Usta Ulaştırma Bakanlığı Ana Plan Stratejisinde

Trabzon için demiryolu şart
Usta, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon'un geleceği olarak gördükleri ve 1994 yılından beri gündemde tutmaya çalıştıkları İpek Demiryolunun gerçekleşmesinde önemli adımlardan biri daha atıldığını kaydetti.

Usta Ulaştırma Bakanlığı Ana Plan Stratejisinde bulunan ve önceki yıllarda gerek KTÜ, gerekse İTÜ tarafından fizibilite çalışmaları yapılan, Trabzon – Erzincan Demiryolu Hattı ile ilgili gelişmeler memnun edici olduğunu vurguladı.

Ankara Sivas Hızlı Tren hattı inşaat aşamasın olduğunu da belirten Usta, “ Sivas – Erzincan hattının ise proje çalışmaları tamamlanmak üzeredir. Erzincan – Kars hattı projesi Bakü – Tiflis-Kars hattı ile birlikte değerlendirilmektedir. Trabzon'umuzu tarihi İpek yolu misyonundan çağımızın demir İpek yoluna bağlayacak olan Trabzon – Erzincan hattının güzergâh belirlenmesi amacı ile fizibilite ve ardından proje hazırlanması talimatı verilmiştir.  Asıl işimiz şimdi başlamaktadır. Daha önce de belirttiğimiz gibi, güzergâh çalışmaları tamamen teknik bir konu olduğundan, bu konunun tartışılıyor olması hayalimizin geciktirilmesinden başka bir işe yaramayacaktır. Kent adına oluşan demiryolu duyarlılığımız aynen devam ettirilmelidir. Demiryolu platformu çalışmalarını sürdürmelidir. Kısacası herkes üzerine düşeni yerine getirmelidir. Bunun Trabzon'umuz için, Trabzon'umuzun geleceği için hayati önemi unutulmamalıdır. İşimiz şimdi başlamıştır. 2009 yılı içerisinde güzergâh tespiti amaçlı fizibilite çalışmalarına başlanması, 2010 yılı bütçesine proje ihalesinin konulması gerekmektedir.Bu konuda etkili ve yetkili konumda bulunan ve birçoğu bugüne dek üstün gayret sarf edenleri de unutmadan, Trabzon'umuzun dinamizmini onlara aktarmalıyız”.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler