Trabzon hurması fidanı dağıtıldı

Rize Valiliği Tarım İl Müdürlüğü ve İl Özel İdare Müdürlüğü iş birliğinde tarımın geliştirilmesi adına Rizeli 100 çiftçiye 20'şer adet aşılanmış Trabzon Hurması Fidanı hediye edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Valisi Kasım Esen, anavatanı Çin ve J

Trabzon hurması fidanı dağıtıldı

Rize Valiliği Tarım İl Müdürlüğü ve İl Özel İdare Müdürlüğü iş birliğinde tarımın geliştirilmesi adına Rizeli 100 çiftçiye 20'şer adet aşılanmış Trabzon Hurması Fidanı hediye edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Valisi Kasım Esen, anavatanı Çin ve Japonya olan hurmanın kanser başta olmak üzere bir çok hastalığa iyi geldiğini belirterek 100 gram hurmada 20'ye yakın farklı vitamin, protein, C vitamini, riboflamin, niasin, tiamin ve B vitamini bulunduğunu belirtti. Esen Rize'de bu güne kadar 195 çiftçi ile 500 metrekarelik bahçelerde toplamda 97.5 dekar alanda Trabzon Hurması yetiştirildiğini de belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel