Trabzon gazisini böyle karşıladı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Jandarma Karakolu'na 3 Ekim tarihinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve Ankara'daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) geçirdiği operasyon sonrası sağ ayağını kaybeden piyade komando onbaş

Trabzon gazisini böyle karşıladı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Jandarma Karakolu'na 3 Ekim tarihinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve Ankara'daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) geçirdiği operasyon sonrası sağ ayağını kaybeden piyade komando onbaşı Bayram Yıldırım, tedavisinin ardından bu sabah Ankara'dan Trabzon'a getirildi.

AK Parti Artvin Milletvekili Ertekin Çolak ile birlikte tarifeli uçakla Ankara'dan Trabzon'a gelen Bayram Yıldırım (20), VIP Salonu'ndan giriş yaptı. Tekerlekli sandalye ile VIP Salonu'ndan çıktığı sırada bayraklarla karşılanan Yıldırım'ı ailesi ve sevenleri coşkuyla karşıladı. Of Kaymakamlığı tarafından görevlendirilen ambulansla havalimanından onlarca araçlık konvoyla Of ilçesine götürülen Yıldırım'ın ailesi de Kaymakam Tuncay Sonel'in makam aracı ile evine götürüldü. İrfanlı Mahallesi Deniz
Sitesi'ndeki evine getirilen Bayram Yıldırım, burada yoğun ilgi gördü. Evlerin ve mahallenin Türk bayraklarıyla süslendiği gözlenirken, baba evine neşe içerisinde girdi. Aslen Artvin'in Yusufeli ilçesinden olan ve 15 yıldır pastanecilik yapan babasının mesleği nedeniyle Of'ta yaşayan Bayram Yıldırım evlerinde "geçmiş olsun" dileklerini kabul etti.

Bayram Yıldırım evine döndüğü için çok mutlu olduğunu belirterek "Hamdolsun, anne ve babama sevdiklerime kavuştum" dedi. 4 aydır Aktütün Karakolu'nda görev yaptığını belirten Yıldırım, saldırı günü mevzisinden içeriye PKK'lı teröristlerce el bombası atıldığını ifade ederek şöyle konuştu: "El bombasının patlaması sonucu ayağım parçalanmıştı ama parmaklarımı hissediyordum. Daha sonra mevziden çıkmak zorunda kaldım. Çok yoğun bir baskı vardı. Sabah 11.00'den akşama kadar çatışmalar sürdü. Bizim mevzimiz en ağır saldırıya uğrayan mevzilerdendi. Mevziden çıktıktan sonra yakınıma bir tank mermisi düştü ve ayağım parçalandı. O sırada bayıldım. Daha sonra da gözümü Ankara GATA'da açtım."
Seve seve tekrar askere gitmeye hazır olduğunu ifade eden Yıldırım, arkadaşlarından birinin de yanında şehit olduğunu söyledi.
Annesi Esma Yıldırım da çok heyecanlı olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Allah'a şükürler olsun. Söyleyecek söz bulamıyorum. Başka kimsenin canı yanmasın. Buna da çok şükür."

Babası Mehmet Yıldırım ise böyle bir evlat yetiştirdiği için çok mutlu olduğunu belirterek "Allah yanındaki arkadaşlarına şehitlik mertebesi nasip etti. Bizimkine de gazilik mertebesi nasip etti. Allah'a şükürler olsun" diyerek duygularını dile getirdi.

GAZİMİZLE GURUR DUYUYORUZ
Gaziyi Ankara'da hastaneden alarak evine kadar getiren Artvin Milletvekili Ertekin Çolak da, "Bayram ayağını kaybetti ama yüreğini ve bayrağını kaybetmedi. Kahramanca vatanını savunarak görevi yaptı. Böyle evlatlar yetiştirdiğimiz için gurur duymalıyız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler