Trabzon doğalgazı bekliyor!

Trabzon doğalgazı bekliyor!

 Artık yıl 2009… Bir çok büyük veya küçük şehirde doğalgaz çalışmaları başlamış veya kullanılır halde! Peki ya Trabzon! Bir değerlendirme yapalım dedik, Trabzon insanının doğalgaza bakışı nasıl? Türkiye'de yaşanılan son patlama olaylarından sonra halkın gözü korktu mu? Doğalgazın gelmesi insanları olumlu mu olumsuz mu etkileyecek.

    
DOĞALGAZIN FİYATI DÜŞÜNCEYİ DEĞİŞTİRİR

Bülent Özyurt'a sağlığını düşünüyor ilk başta ve “Diğer yakıtlara oranla doğayla daha uygun olduğu için tabi ki doğalgazı tercih ediyoruz. Türkiye koşullarında fiyat meselesi insanları ne kadar etkiler bu düşündürücü. Fiyatı makul olursa doğalgazdan yanayım. Yaşanan patlamalar Türk insanının eğitimsizliği ile alakalı. Gerekli tedbiri aldıktan sonra en iyi yöntem doğalgaz. Avrupa'da olmuyor da Türkiye'de oluyor bunu düşünmek lazım. Hatayı hem kendimizde hem de kurumlarda aramamız lazım, eğitimimizde aramamız lazım. Farklı bir olay, ikisini birbirinden ayırmak lazım”
    
NERDE 6 TANE MİLLETVEKİLİ

Kemal Kasıranoğlu, doğalgazın gelmesini beklediklerini ifade ederek, “Yaşanılan patlamanın sebebi tedbirsizliktir. Kalorifer kazanları da patlıyor bu patlama sadece doğalgazda diye bir şey yok. Trabzon'a gelmeme sebebi Trabzon'daki siyasilerdir. Zamanında BOTAŞ'ta yapılacak şehir içi dağıtımı yapmamışlar. Herkesin kullandığı Rize'ye kadar gelmiş doğalgazın Trabzon'a gelmemesi umursamazlıktır. Hava kirliliği var. Kömür kullanılıyor belli. Trabzon'dan daha önemsiz illere gelmesi Trabzon'un başarısızlığıdır. Trabzon'da 6 tane milletvekili var. Ordu gibi bir ile gelmiş. Trabzon'a gelmemesi umursamazlıktır”
    
FİYATLAR DEVLETİN ELİNDE

Okan Eşkin'e doğalgazın Trabzon'a gelmemesinde yöneticileri sorumlu göstererek, “Trabzon'a doğalgazın gelmemesi bizi yöneten yöneticilerdir. Buna bağlı olarak diğer kademeleri de göreve davet ediyorum. Doğalgazı sadece getirmekle olmaz. Emniyeti tam detaylı yapılması gerekir. Tedbir almak gerekir. Türkiye'deki fiyatlar devletin kendine göre yapmış olduğu zam veya indirimdir”

    
DOĞALGAZ TRABZON'DA TUTULMAZ

Cevat Şen, 'Trabzon'da doğalgaz tutulmaz diyor' ve ekliyor “Her şey de olduğu gibi Trabzon'un en sona kalmasıdır. Türkiye'de gelecek en son yer Trabzon'dur. Zaten gelse de Trabzon'da tutulacağını zannetmiyorum. Son yaşanan patlamadan sonra insanlar istemiyor. Çok sağlıklı görmüyoruz. Kömür gibi ısıtacağına inanmıyorum. Daha ucuz olacağını da sanmıyorum. Kriz olduğu zaman göreceğiz fiyatları” diyor.

    
DOĞALGAZ UNUTULDU

Gökhan Terzi, Trabzon'da doğalgaza ayrılacak zaman yok diyerek farklı bir yaklaşım getiriyor, “Trabzonlunun o kadar çok sıkıntısı var ki kimsenin doğalgazı düşünecek hali yok. Başka şeylere zaman ayırmaktan bunlara fırsat kalmıyor. Kimi oy peşinde kimi başka şeyler peşinde… Aslında düşünülmesi gereken çok önemli bir konu. Trabzon'da aslında son dönemlerde çok işler yapıldı. Yollar yapıldı, Tekel binasının yapımı, alışveriş merkezinin açılması bunar yapılırken Doğalgaz insanların hayallerinde olan bir şey. Kimse kendini doğalgaza odaklamamış. Doğalgaz unutuldu”

    
PATLAMA HER YERDE OLABİLİR

Hülya Karadeniz ise doğalgaz patlamasından oldukça etkilenmiş, “Trabzon'da alt yapı yok. Trabzon'a gelmeme sebebi alt yapının olmamasından kaynaklanıyor. Siyasiler, belediye başkanı yöneticilerdir bunun sorumluları. Yaşanan patlama tamamen ihmalkarlıktır”


DOĞALGAZA MANİ SİYASİLER

Mustafa Bahadır, “Hala bekliyoruz. Kaç dönem oldu hala Trabzon'a doğalgaz gelemedi. Umudumuzu yitirmek istemiyoruz. Bunun sebebi siyasiler. Yerel seçimlerden sonra belki bir değişiklik yaşanabilir. Zaten bilindiği kadarıyla ihalede bir sorun yaşanmış. Temennimiz doğalgazın bir an evvel gelmesinden yana”


DOĞALGAZA HALK SESİNİ ÇIKARMALIYDI

Celal Eroğlu, 'Halk olarak ne istedik ki ne versinler. Doğalgaz Trabzon'a gelse iyi olur. Rahatlık bakımından çok iyi olur. Bugüne kadar gelmemesinin tek sebebi yöneticiler değildir. Belki bizde halk olarak sesimizi biraz olsun duyurmalıydık. Ama bu eksiklik tamamen politiktir. Patlamalar insanların gözünü korkutmuyor çünkü bunlar tamamen ihmalkarlıktır. Sonuçta yıllardır kullanılan şey neden ilk defa sorun yaratsın ki. Tamamen ihmaldir bunun sebebi”


VEKİLLER HÜKÜMETİN TRABZON'UN DEĞİL!

Mehmet Güner, doğalgaza karşı olduğunu belirterek, “Ben doğalgaza karşıyım. Kömür gibi ısıttığını düşünmüyorum. Doğalgaz güzel ama kömür daha etkili diye düşünüyorum. Doğalgazın tek avantajı ocakta banyoda kullanılması. Kömür doğalgaz gibi patlamaz. Doğal gazın gelmemesi Trabzon'un kaderi oldu. Ben yine de Doğalgazın gelmesine çok sıcak bakmıyorum. 6 tane milletvekilimiz var ama hepsi göstermelik. Trabzon'da iş yapacak adamlar değil onların işleri hükümetle” dedi. 

HATIRLAYALIM!

Doğalgaz'ın Trabzon'daki son durumunu bir hatırlayalım. Haber61'in yaptığı araştırmada aldığı bilgilere göre, en son Kalkınma Bölgesi pilot bölge seçilmiş ve iki ay içinde burada doğal gaz verilmesi bekleniyor. Trabzon'a doğal gazın ancak gelecek kış verilmesi bekleniyor. Trabzon Makine Mühendisleri Odasını Doğalgaz İç Tesisat Mühendis Yetkilendirme Kursları açmış ve yaklaşık 150 civarındaki mühendis doğalgaz konusunda eğitime tabi tutulup yetkilendirilmiş.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel