Trabzon demiryolu için neyi bekliyor?

AK PARTİ Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demiryolu projesinin şu anda DPT’de olduğunu belirterek, “Kasım ayında bütçe yapılanması olacak. Projenin yapım ihalesini 2014 yılı bütçesine aldırmak için uğraşıyoruz. Ancak net

Trabzon demiryolu için neyi bekliyor?

AK PARTİ Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demiryolu projesinin şu anda DPT’de olduğunu belirterek, “Kasım ayında bütçe yapılanması olacak. Projenin yapım ihalesini 2014 yılı bütçesine aldırmak için uğraşıyoruz. Ancak net birşey yok. Zira DPT bütün bakanlıkların bütçelerinin değerlendirmesini yaparak karar veriyor. Biz de bastırıyoruz. Demiryolu inşallah bölgesel kalkınmamızın lokomotifi olacak” dedi.

AK PARTİ Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Projesi’nin şu anda Devlet Planlama Teşkilatı’nda olduğunu belirterek, “Şu anda demiryolunu Devlet Planlama Teşkilatı çalışıyor. Proje DPT’de. Kasım ayında bütçe yapılanması olacak. Projenin yapım ihalesini 2014 yılı bütçesine aldırmak için uğraşıyoruz. Net bir şey yok. Zira DPT bütün bakanlıkların bütçelerinin değerlendirmesini yaparak karar veriyor. Biz de bastırıyoruz. İnşallah 2014 bütçesine demiryolunun yapım ihalesini aldıracağız” dedi.  Ülkemizin mevcut koşullarda bu projeleri gerçekleştirebilecek duruma geldiğini ifade eden Aydın, “Demiryolu projesinin hayata geçirilmesi için 2014 bütçesinde yer almasının takipçisiyiz. Bölgenin bir asırdır en önemli beklentisi haline dönüşen ve bölgesel kalkınmamızın lokomotifi olacak olan Erzincan-Trabzon Demiryolu Projesi konusunda hassasiyetimiz sürüyor” diye konuştu.  Aydın hatları kesinleşen demiryolu projesinin birinci aşamasının Erzincan-Torul, ikinci aşamasının ise Torul-Trabzon ve Torul-Tirebolu olduğunu da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel