Trabzon cazibesini artıracak

Büyükelçi Korsunskyı, her yıl 600 bin Ukraynalı turistin Türkiye'yi ziyaret ettiğini belirterek, Trabzon'un doğal güzellikleri ve kültürel yapısıyla bundan istifade etmesi gerektiğini söyledi. Büyükelçi Korsunskyı, konuşmasına şöyle devam etti: “2011 Olim

Trabzon cazibesini artıracak

Büyükelçi Korsunskyı, her yıl 600 bin Ukraynalı turistin Türkiye'yi ziyaret ettiğini belirterek, Trabzon'un doğal güzellikleri ve kültürel yapısıyla bundan istifade etmesi gerektiğini söyledi. Büyükelçi Korsunskyı, konuşmasına şöyle devam etti: “2011 Olimpiyatları'nın Trabzon'da yapılacak olmasından mutluluk duydum. yrıca Trabzon'da kayak merkezi yapılacak olması da çok güzel. Ülkemizin vatandaşları yakın olması nedeniyle bu tesislerden çok kolay istifade edeceklerdir. Bu tür organizasyonların komşu ülkeler arasındaki dostluğu, ilişkileri ve ülkeler arasındaki turizm hareketliliğini geliştireceğini düşünüyorum.”

Trabzon'un 4 bin yıllık tarihi geçmişi ile kültür, sanat, ticaret ve spor merkezi olduğunu ifade eden Vali Nuri Okutan, “Bundan sonrada Trabzon bu konumunu koruyarak yeni yatırım ve yapılanmalarla büyüyecektir” dedi. Vali Okutan, sahil yolunun yapılması, havayolu ve denizyolu bağlantılarının bulunması ve demiryolu projesi ile Kafkaslar'dan Anadolu'ya ulaşacak olmasının Trabzon'un cazibesini daha da arttıracağını belirtti.

Dünya ekonomisinin son yıllarda doğuya kayma meyili gösterdiğinin altını çizen Vali Okutan, Türkiye'nin doğusundaki Trabzon'un burada etkin rol oynayabileceğini söyledi. Gelecekte başta Türkiye olmak üzere, Ukrayna, Rusya, İran, Gürcistan, Azerbaycan ve diğer bölge ülkelerinin her alanda işbirliği içerisinde olması gerektiğini vurgulayan Vali Okutan, herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.
Daha sonra Vali Okutan, ziyaretin anısına Büyükelçi Korsunskyı plaket ve Trabzon'u tanıtıcı kitap ile broşür verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler