Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi toplandı

Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi’nin Hazarina ayı toplantısının konukları AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak ile Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu oldu.  Gençlik Meclisi üyelerinin yoğun katılımı ile birlikte Trabzon Belediyesi

Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi toplandı
Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi’nin Hazarina ayı toplantısının konukları AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak ile Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu oldu. 
 
Gençlik Meclisi üyelerinin yoğun katılımı ile birlikte Trabzon Belediyesi’nin Meclis salonunda yapılan toplantının açılışında konuşan Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Muammer Tosun Milletvekili Özak ile Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’na gençlik meclisine katkılarından ötürü teşekkür etti.
 
Tosun, Gençlik Meclisinin kuruluşunun üzerinden 3,5 yıl geçtiğini ve her geçen gün daha büyüdüğünü ifade ederek, “Trabzon’da gençlerin neler yapabileceğini herkese gösterdik. Bize güvenen ve her zaman yanımızda olan Belediye Başkanımız Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile dönemin Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Sayın Faruk Özak’a Trabzon'un gençleri adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.
 
Gençlik Meclisi Başkanı Muammer Tosun’un konuşmasının ardından Meclis komisyonlarının bu güne kadar gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bir sunum yapıldı.
 
Daha sonra gençlere hitap eden Milletvekili Özak gençlere kendi deneyimleri hakkında bilgiler verdi. Gençlerin kendilerini iye yetiştirmelerini bunu yaparken de spordan uzak kalmamaları isteyen Özak, “Eğitim ile spor bir arada giderse başarı daha kolay olur. Türkiye’nin bugünkü en büyük avantajı sahip olduğu gençliktir. Ülkemizde 40 bin genç var. Ama lisanslı sporcu sayımız 2,5 milyon. Bu çok az. Bu sayıyı mutlaka arttırmamız gerekiyor. Geçmişte hem okuyup hem spor yapmak zordu. Bugün daha zor ama bunu başarmamız gerekiyor” dedi.
 
Gençlere sizinle gurur duyuyorum diye seslene Özak, “Mutlaka iyi bir işiniz, iyi bir aileniz ve sosyal sorumluluk projelerine katılmanız lazım. Eğer siz direksiyona geçmezseniz acemiler direksiyona geçiyor ve trafik kazaları meydana geliyor. Sizin güzel çalışmalarınız var. Biz önemli bir tarihe sahip olan nesilleriz. Ecdadımızda çok ince düşünen bir zihniyete sahipti. Hamallar için sedirler kuran, Osmanlı bundan 600 yıl önce aç kuşları doyurma vakfı kuruyor. Biz böyle bir ceddin torunlarıyız. Ben sizin yaptığınız çalışmalarla gurur duyuyorum. Çok güzel işler yapıyorsunuz. Gençliğin çok büyük sorunları var. 21. Yüzyıl bilgi ile donanımlı gençliğin yüzyılı olacak.” diye konuştu
 
Yetişen gençliğin Türkiye'nin sorunları ile yakından ilgilenip ve çözümler aradığını ifade eden Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu yaptığı konuşmada, "Gençlik Meclisinde görev alan tüm arkadaşlarımla iftihar ettiğimi belirtmek istiyorum. Komisyon çalışmalarınızı anlatan sunumu seyrettiğimizde sizlerin ne kadar güzel bir iş yaptığını hep beraber gördük. Ortaya koyduğunuz ve bundan sonra gerçekleştireceğiniz projeler aslında bu gün Trabzon Belediyesi'nin yürüttüğü hizmetlerde bize yol gösterdi bundan sonrada göstereceğine inanıyorum. Bu güzel çalışmaları hayata geçiren pırıl pırıl gençlerimiz, zekaları ile ahlakları ile kendilerini yetiştirmeleri ile belediyeciliği de şimdiden bu yaşlarında öğrenen ve ülkelerinin çeşitli sorunları içinde dertlenip çalışan ve çözümler üreten bir kuşak olarak yetişiyorlar. Bu münasebetle de bizden çok daha başarılı olacağınıza çok daha iyi siyasetçi, bürokrata olacağınıza ve ülkeyi daha büyük bir ivme ile kalkındırmaya götüreceğinize ve insanlığa büyük katkı koyacağınıza yürekten, gönülden inanıyorum. Bu arada Sayın Bakanımıza buraya teşrif ettikleri, bilgi ve tecrübelerini sizlerle paylaştıkları için sizin bir çalışma arkadaşınız olarak kedilerine şükranlarımı arz ediyorum." dedi.
 
Özak’ın konuşmasının ardından Gençlik Meclisi’ne katkılarından ötürü Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından Milletvekili Faruk Özak’a plaket sunuldu.
 
Plaket töreninin ardından Meclis toplantısı olağan gündemle çalışmasına devam etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler