31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde ülke genelinde zaman zaman gerginlikler yaşanırken, Gümüşhane’nin Torul ilçesi örnek bir davranışa sahne oldu.
İlçeye bağlı Merkez Mahallesi için muhtarlık yarışına giren Mehmet Bayraktaroğlu, Erol Terzi, Yusuf Sivri, Osman Kandaz, Eyüp Selvi ve Fatih Doğan seçimden önce ortak bir karar aldı. Adaylar, “Kim kazanırsa kazansın, dostluk kazansın” diyerek yarışa başladı.
Seçimi kazanan sözünü tuttu
Mahallede günlerce süren çalışmaların ardından seçim sonuçları açıklandı. Sandıktan galip çıkan Fatih Doğan, rakipleriyle verdiği sözü tuttu. Karşısındaki 5 adayı da alarak Torul sınırlarında bulunan Zigana Dağı’na geçti.
Burada “dünyanın en lezzetli işlenmemiş eti” olarak bilinen kuzu etinin tadına bakan muhtar adayları, birlikte yemek yiyip sohbet etti.
“Kazanan dostluk oldu”
Yemek sonrası açıklamada bulunan muhtar adayları, seçim sürecinin herkese örnek olması gerektiğini belirterek şunları söyledi:
“Kazanan ya da kaybeden yok. Birlik ve beraberliğimizi göstermek için buradayız. Seçimlerin kavga ve gürültüyle değil, dostluk içinde geçebileceğini ortaya koymak istedik.”
Kaynak:Ajanslar