Tabakhane'de anlaşmaya varıldı

Trabzon Belediyesi ile TOKİ’nin ortaklaşa yaptıkları “Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde” kamulaştırmalar tüm hızıyla devam ediyor. 683 binanın yıkılacağı Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında şimdiye kadar 692 hak sahibiyle anlaşma sağla

Tabakhane'de anlaşmaya varıldı

Trabzon Belediyesi ile TOKİ’nin ortaklaşa yaptıkları “Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde” kamulaştırmalar tüm hızıyla devam ediyor.

 

683 binanın yıkılacağı Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında şimdiye kadar 692 hak sahibiyle anlaşma sağlandı. 265 hak sahibiyle TOKİ’nin Bahçecik’te yapımına başladığı konutlardan almaları karşılığı anlaşma sağlanırken 427 hak sahibi kamulaştırma ücreti almayı tercih etti. 

 

Kamulaştırma ücreti olarak ilk etapta 174 hak sahibine 6 milyon 65 bin TL ödeme yapılırken anlaşma sağlanan 253 hak sahibine de önümüzdeki günlerde 6 milyon 400 bin TL ödeme yapılacak.

 

“Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında kamulaştırmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “ TOKİ ile ortaklaşa yaptığımız proje kapsamında 683 binanın yıkımını gerçekleştireceğiz. Şimdiye kadar 265 vatandaşımızla TOKİ’nin Bahçecik’te yapımına başladığı konutlardan almaları karşılığında anlaşmaya vardık. 427 mülk sahibiyle de kamulaştırma ücreti karşılığı anlaşma sağladık. Kamulaştırma ücreti olarak ilk etapta 174 hak sahibine 6 milyon 65 bin TL ödeme yaptık. Anlaşma sağlanan 253 hak sahibine de önümüzdeki günlerde 6 milyon 400 bin TL ödeme yapacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler