Sümela'da 4. ayin yapıldı

Sümela manastırının ibatede açılmasının ardından her yıl Ağustos ayının 15’inde düzenlenen ayinin bu yıl dördüncüsü yapıldı.Fener Rum Patriği Barthelomeos’un önderliğinde yapılan ayine çeşitli ülkelerden gelen Ortodoks din adamları ve ayin için gelen turi

Sümela'da 4. ayin yapıldı

Sümela manastırının ibatede açılmasının ardından her yıl Ağustos ayının 15’inde düzenlenen ayinin bu yıl dördüncüsü yapıldı.

Fener Rum Patriği Barthelomeos’un önderliğinde yapılan ayine çeşitli ülkelerden gelen Ortodoks din adamları ve ayin için gelen turistler katıldı. Basın mensupları da ayine yoğun ilgi gösterdi.

Bartholomeos tören sırasında yaptığı konuşmada şunları söyledi. ''Sevgili kardeşlerimiz yüce Allaha bu senede ayin yapmayı nasip ettiği için şükretmekteyiz. Devlet büyüklerimize de burada ayin yapmamızın önünü açtıkları için şükranlarımızı sunuyoruz. Kuran-ı Kerim’de  kendisinden en iyi şekilde bahsedilen Meryem anayı anmak için burada toplandık. Ayinimize dünyanın çeşitli ülkelerinde ortodosk din adamları katılmakatadır.

Unesconun Sümela manastırını restore etmek için yapacağı çalışmaları öğrenmek bizleri çok mutlu etti. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Nice mutlu Ramazan bayramlarına ve nice mutlu Meryem ana törenlerine. 4 senedir bizlere burada ayin yapma şerefini veren sayın başbakanımıza da çok teşekkür ediyoruz.''

Daha sonra okunan ilahiler ve dini gerekliliklerin yerine getirilmesinin ardından ayin sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel