Söz artık YÖK ve KÖŞK'ün

KTÜ Rektör aday adayları seçiminde son oy da İbrahim Özen olarak açıklanmasının ardından AKM'de büyük bir alkış koptu.

Söz artık YÖK ve KÖŞK'ün


KTÜ Rektör aday adayları seçiminde son oy da İbrahim Özen olarak açıklanmasının ardından AKM'de büyük bir alkış koptu.

Salonda alkışlar eşliğinde kürsüye çıkarak teşekkür konuşması yapan İbrahim Özen, “Seçimin ilk aşaması yani üniversite kısmı sona erdi. Bu süreçte demokratik bir seçim olması açısından tutum ve davranışlarından dolayı diğer adaylara teşekkür ediyorum. Ancak büyük teşekkürü öğretim üyelerine ediyorum. Daha yolun başındayız demiştik. Demek ki bizimle yürümesini istediğim arkadaşlarımız varmış. Onları da bu yarışa katarak hizmet etmek istiyoruz” dedi.  

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Prof. Dr. İbrahim Özen, ilk aşama olan üniversite aşamasının tamamlanmış olduğunu bundan sonra YÖK ve KÖŞK aşamalarını beklediklerini söyledi. Özen, “Seçim sürecinde istemediğimiz ifadeler olmadı desem yalan olur. Hak etmediğimiz sözler için üzüntümü bildiriyorum. Yolun başında olduğumuzu söylemiştim. Hedeflediğimiz KTÜ'yü oluşturmak istiyoruz. Bunun içinde ilk aşamayı aştık. Şimdi YÖK ve Cumhurbaşkanının takdiri önemli. Bundan sonraki aşamaları saygıyla karşılamak zorundayız. Sonuç ortadadır” dedi.


Rektör Özen, kendi Rektör yardımcısı olan Selahattin Köse'ye bir oy çıkması ile ilgili bir soruya şu şekilde yanıt verdi, “Seçimin geçerli olması için 6 öğretim üyesine oy çıkması lazımdı. O bir oylar da bizim oylarımızdır” dedi. Rektör Yardımcısı Köse ise bir oyu kendisinin vermediğini söyledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel