'Sigortacılık daha da yaygınlaşmalı'

HDI Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Tansel Us, sigortacılığın son 10-12 yılda büyük aşamalar kaydettiğini belirterek, “Birçok kurum ve kuruluş olayın içine girdi. Acenteler yeni yeni çıktı. 5684 sayılı kanun 2007 yılında yürürlüğe girdi. Bu süreç son 10 yı

'Sigortacılık daha da yaygınlaşmalı'

HDI Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Tansel Us, sigortacılığın son 10-12 yılda büyük aşamalar kaydettiğini belirterek, “Birçok kurum ve kuruluş olayın içine girdi. Acenteler yeni yeni çıktı. 5684 sayılı kanun 2007 yılında yürürlüğe girdi. Bu süreç son 10 yıldır hızlı bir şekilde ilerliyor. Kurumsallaşma bir süreçtir. Bugün başlar uzunca seneler devam eder. Şuan biz çok keyifli bir noktadayız. HDİ sigortacılık genç bir şirket. Yüzde yüz alman sermayeli bir şirket. Günceli yakalamak için bütün şirketin bütün parametreler gözden geçiriliyor tekrar olarak. Daha sağlıklı hizmet vermek için tüm sektörde olduğu gibi bizim şirketimizde de çalışmalar mevcut” dedi.

sigorta.jpg

 

ÜLKE ÖNEMLİ BÜR SÜREÇTEN GEÇİYOR

Us, “Keşke çok pozitif şeyler söyleyebilseydim sigortacılık için. Türkiye’de şuanda 13 milyon araç var. Bu araçların sadece 3 milyonunda kasko var. Sigortacılıktan daha önemli bir can simidi yok insanlarımız için. İnsanları sigortadan soğutmayacağız. Bütün şirketlere bu konuda ciddi görevler düşüyor. Sigorta konusunda Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Bu süreçte bir çok insanın ciddi emekleri var” diye konuştu.

 

Trabzon Vali Yardımcısı Adem Karahasanoğlu, sigortacılığın daha da yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi. Karahasanoğlu, “Bu tür konferanslar yaparak yeterli bilgi donanımına sahip insanlarla bir araya gelip önemli bilgiler edinmek gerekli. Bu tür konferanslar gerekli” dedi.

 

Batuhan Hazar ÇAVDAR / Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler