Sibel Suiçmez açıklama yaptı

Demokratik Sol Parti (DSP) Trabzon İl Başkanı Sibel Suiçmez, ''Ecevit'in vefatından sonraki süreçte Türkiye'nin yaşadığı sıkıntılar karşısında demokratik solcuların duruşu ve mücadelesi her geçen gün daha da güçleniyor'' dedi. Suiçmez, eski başbakanlardan

Sibel Suiçmez açıklama yaptı

Demokratik Sol Parti (DSP) Trabzon İl Başkanı Sibel Suiçmez, ''Ecevit'in vefatından sonraki süreçte Türkiye'nin yaşadığı sıkıntılar karşısında demokratik solcuların duruşu ve mücadelesi her geçen gün daha da güçleniyor'' dedi.

Suiçmez, eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in ölümünün 2. yıl dönümü dolayısıyla parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Ecevit'in bir tarih olduğunu ve binlerce sayfayla dahi anlatılamayacağını belirtti.

Ecevit'in gerçek bir halkçı olduğunu ifade eden Suiçmez, ''Başlattığı demokratik sol hareketin ve DSP'nin güç kaynağı olarak 'hak ve halktır' demişti. Bu nedenle halkımız da ona 'halkçı Ecevit' adını vermişti'' diye konuştu.

Suiçmez, Ecevit'in bir nezaket timsali olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:
''Ama aynı zamanda kararlılık ve güçlü irade simgesi, ulusunun çıkarlarını her şeyin önünde tutmasıyla dünyada hayranlık uyandırandı. Bir uzlaşı ustasıydı. En zor koalisyonları uyumlu icraatçı hükümlere dönüştüren, dürüstlük ve temiz siyasetin simgesiydi, ilkeli siyasetin öncüsüydü. Siyasette 'doğrultu tutarlılığı' kavramını ülkemize getiren de, siyasetin halka hizmet olduğu anlayışıyla çalışan da oydu.''
Demokratik solcuların 2 yıl önce Ecevit'i kaybettiklerini ancak onun ışığının kendilerini aydınlatmaya devam edeceğini dile getiren Suiçmez, şunları kaydetti:
''Türkiye'de sadece Ecevit'in genel başkanlığında iktidar olan demokratik sol hareketi yeniden iktidara taşımaya azimliyiz ve kararlıyız. Atatürk'ün yolunda, Ecevit'in ışığında, millete hizmet yolunda mutlaka başarıya ulaşacağız. Ecevit'in vefatından sonraki süreçte Türkiye'nin yaşadığı sıkıntılar karşısında demokratik solcuların duruşu ve mücadelesi her geçen gün daha da güçleniyor. Türkiye'nin her yerinde, büyük özveriyle çalışan DSP örgütlerini halkla bütünleşen gayretleri, Türkiye'yi yeniden DSP iktidarına kavuşturacaktır.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler