Sera gölü sera çöplüğü oldu

Çevre köylerden gelen çöplerin doldurduğu göl temizlenemezken, Yıldızlı Belediye Başkanı Yahya Tarakçı, acil çözüm planı istedi. Akçaabat'ın en önemli turizm alanlarından birisi olan Sera Gölü, son günlerde meydana gelen yağışlar nedeniyle çöp göl haline

Sera gölü sera çöplüğü oldu
Çevre köylerden gelen çöplerin doldurduğu göl temizlenemezken, Yıldızlı Belediye Başkanı Yahya Tarakçı, acil çözüm planı istedi.

Akçaabat'ın en önemli turizm alanlarından birisi olan Sera Gölü, son günlerde meydana gelen yağışlar nedeniyle çöp göl haline geldi. Belediye Başkanı Yahya Tarakçı, her yağış sonrası çöp dolan göl için önlem alınması gerektiğini belirtti.

Trabzon'un turizmde çok şey beklediği Sera Gölü'nün üzeri çevre belde ve köylerden gelen çöplerle kaplandı.

Dağ yamacının 1950'de kayarak sera deresinin önünü kesmesi sonucu oluşan ve doğa harikası Uzungöl'den sonra Trabzon'un turizmde çok şey beklediği Sera Gölü de kirliliğin esiri oldu.

Göl, çevredeki belde ve köylerden gelen çöpler nedeniyle tehdit altında. Genişliği yaklaşık 200 metre, uzunluğu ise 2 kilometre dolayında olan gölde, yapılan istinat duvarlarına rağmen çöp yığınları oluşuyor.

Akçaabat Yıldızlı Beldesi'nde bulunan ve turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği Sera Gölü, son yağışlar ile çöp gölü haline dönüştü.

Yıldızlı Belediye Başkanı Yahya Tarakçı, her yağış sonrası gölün bu hale geldiğini, belediyenin imkânları ile gölün temizlenmesinin mümkün olmadığını belirtti. Yahya Tarakçı, "Göl için acil bir çözüm planı uygulanmalıdır.

Yoksa bu görüntüleri her yağış sonrası görebiliriz. Belediye olarak bizim bu gölde temizlik yapacak ne teknik imkanımız ne de gücümüz var.

DSİ'nin dere yatağında bentler oluşturması ve gelen çöplerin bu bentlerde tutulmasını sağlaması lazım. Bu görüntü hiç güzel bir görüntü değil. Burayı birçok kişi gelip ziyaret ediyor.

Ama ne yazık ki Sera Gölü göz göre göre çöp göl haline dönüşüyor" dedi.
Başkan Tarakçı, vadide yaşayan vatandaşlarında konuya duyarlı olması gerektiğini ve çöplerini dere yataklarına dökmemesi gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel