Sel Yok Yağmur var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dün yaptığı yazılı açıklamada Marmara ve Batı Karadeniz'de beklenen yağışların mevsime uygun sağanak yağış geçişleri olduğunu, sel ve taşkın beklemediklerini belirterek şöyle dedi:"Etkili yağış ve sel uyarısı, 2 Eylül günü kur

Sel Yok Yağmur var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dün yaptığı yazılı açıklamada Marmara ve Batı Karadeniz'de beklenen yağışların mevsime uygun sağanak yağış geçişleri olduğunu, sel ve taşkın beklemediklerini belirterek şöyle dedi:

"Etkili yağış ve sel uyarısı, 2 Eylül günü kurumumuz tarafından verilmemiş olup Anadolu Ajansı kaynaklı eski bir haberin yanlış olarak tekrar yayımlanmasından ibarettir."

Enflasyon raporları gibi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Murat Şahin, yaptıkları uzun süreli tahminleri doğru bilme oranlarının da ortalama yüzde 83.6 olduğunu anlatıyor. Bu ortalama bu yılın ilk altı ayında yağış için yüzde 89'a çıktı. Sıcaklık tahminindeki oransa yüzde 80 oldu.

Dünya ortalamasının da yüzde 84-85 olduğunu vurgulayan Şahin, tüm dünyada yüzde 15'lik yanılma payının kabul edilebilir olduğunu belirtiyor. Tahminler ertesi günkü hava durumuyla karşılaştırılıyor. Hangilerinin tutup tutmadığı saptanıyor. İşlem aylık ve yıllık olarak tekrarlanıyor. Şahin'in anlatımına göre 'her ay enflasyon oranı açıklanır gibi tahmin raporları değerlendiriliyor':

"Oldu, olmadı diye bakarız ve oran çıkar. Ancak atmosfer dinamiktir, anlık değişimler olabilir. Bu da yanılma payı. 24 saat atmosferin peşinden koşmak zorundayız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel