Şehide Trabzon'da Tören

Giresun'un Alucra ilçesi Tepeköy kırsalında terör örgütü PKK militanı tarafından şehit edilen Jandarma Komando Uzman Çavuş Sadettin Yazıcı için Trabzon'da askeri tören yapıldı.Dün akşam saat 20:30 sıralarında Giresun'un Alucra ilçesi Tepeköy kırsalında de

Şehide Trabzon'da Tören

Giresun'un Alucra ilçesi Tepeköy kırsalında terör örgütü PKK militanı tarafından şehit edilen Jandarma Komando Uzman Çavuş Sadettin Yazıcı için Trabzon'da askeri tören yapıldı.

Dün akşam saat 20:30 sıralarında Giresun'un Alucra ilçesi Tepeköy kırsalında devriye görevi yapan güvenlik güçlerinin sıkıştırdığı PKK'lı teröristin açtığı ateş sonucu Bulancak Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nda görevli Jandarma Uzman Çavuş Sadettin Yazıcı (29) şehit olmuştu.

Bu sabah otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na getirilen şehit askerin naaşı daha sonra askeri tören için Trabzon İl Merkez Jandarma Komutanlığı'na getirildi. Burada yapılan törene Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, Trabzon Vali Vekili Orhan Eyövge, Trabzon Emniyet Müdür Vekili Arif Akkale, mülki ve askeri erkan katıldı.

Törende konuşan Trabzon Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ali Öz, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bir şehit daha vermenin derin acısı içinde olduklarını dile getirerek şehidin ailesi, silah arkadaşları ve Türk milletine baş sağlığı diledi. Konuşurken duygulandığı gözlenen Albay Öz, şöyle konuştu: "Türkiye Cumhuriyeti üzerinde dış mihraklar ve onların içerideki uzantıları tarafından oynanan oyun artık açıkça ve pervasızca oynanmaktadır.

Bu oyunu planlayanlar ve onların maşaları iyi bilmelidirler ki,
Türkiye Cumhuriyeti Devleti ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Genelkurmay Başkanımızın emrettiği üzere ister ülke içinde ister dışında olsun vatanımıza yan bakan tek terörist bırakmayıncaya kadar mücadelemiz amansız bir şekilde kararlılıkla sürecektir."

Albay Öz, konuşmasını 18 Ocak 2007 tarihinde Diyarbakır'ın Lice ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Kadir Aydın için yazılmış bir şiiri okuyarak tamamladı. Yapılan konuşmaların ve duanın ardından şehit Uzman Çavuş Sadettin Yazıcı'nın naaşı toprağa verilmek üzere kara yoluyla memleketi Sivas'ın Güney köyüne gönderildi. Bu arada şehit Uzman Çavuş Yazıcı'nın tabutunun ambulansa bindirilmesi sırasında Osman Nuri Değerli isminde bir vatandaş PKK'yı lanetleyen sloganlar attı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler