Şavşat'ta engellilerin umudu yeni kaymakam!

Artvin’in Şavşat ilçesinde Kaymakam Cemil Sarıoğlu, engellilerin kullandığı Engelsiz Yaşam Merkezini ziyaret ederek Şavşat Bedensel Engellilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ve bazı engellilerin sorunlarını dinledi.Şavşat Kaymak

Şavşat'ta engellilerin umudu yeni kaymakam!

Artvin’in Şavşat ilçesinde Kaymakam Cemil Sarıoğlu, engellilerin kullandığı Engelsiz Yaşam Merkezini ziyaret ederek Şavşat Bedensel Engellilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ve bazı engellilerin sorunlarını dinledi.
Şavşat Kaymakamlığı Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki toplantıya Kaymakam Cemil Sarıoğlu, Şavşat Bedensel Engellilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nurbay Usta ve derneğin yönetim kurulundan Muhammet Şeyhoğlu, Solmaz Koca, Erkan Altun ve Ülker Kaya ve bazı engelli vatandaşlar ve aileleri ile gönüllü hizmetli kadınlar katıldı.
Kaymakam Cemil Sarıoğlu Engelsiz Yaşam Merkezine gelişinde dernek yönetim kurulunun tamamı tarafından kapıda karşılandı. Bütün engelliler ve yakınları ile tek tek görüşerek, hal hatır soran Kaymakam Sarıoğlu, bütün engellileri dinleyerek dernek faaliyeti hakkında bilgi aldı.
Kaymakam Cemil Sarıoğlu yaptığı açıklamada, Türkiye’de yaklaşık 8 milyon engelli vatandaşın olduğunu belirterek, “Benim her gittiğim yerde şehit aileleri, engelli vatandaşlarımız, yaşlılar, dul ve yetimler yani hayata 1-0 yenik başlayan vatandaşlarımız hep önceliğimiz olmuştur” dedi.
Ülkemizde yaklaşık 8 milyon engelli vatandaşımız olduğunu anlatan Sarıoğlu, şunları söyledi: “Burada kaldığım sürece bende sizlerden biri olacağım. Beni de sizlerden biri olarak görün. Bir kardeşiniz, bir oğlunuz, bir evladınız, bir abiniz, bir yakınınız gibi görün. Sizin yaşadığınız acı ve zorlukları bende bir engelli yakını olarak 7-8 yıl yaşadım. Benim dernek başkanımızdan ve sizlerden isteğim engelli kardeşlerimizi dışarı çıkarmanızdır. Evlerde hapsetmeyeceğiz. O kardeşlerimizin dışarı çıkmaları için biz devlet olarak, kaymakam olarak ve bir fert olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Bu konularda yapacağınız bütün aktivitelere zamanımız olduğu sürece katılmaya şimdiden söz veriyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler