Samsun'da 2. hemşire vakası

OMÜ'de acil tıp teknikeri Kübra Y.'nin eline KKKA hastasından kan alırken iğne batması sonucu bulaşan hastalıktan hayatını kaybetmesinin ardından, enfeksiyon bölümünde KKKA şüpheli hastaya müdahale eden öğrenci 6. sınıf öğrencisi Dilek K. de dikkatsizlik

Samsun'da 2. hemşire vakası
OMÜ'de acil tıp teknikeri Kübra Y.'nin eline KKKA hastasından kan alırken iğne batması sonucu bulaşan hastalıktan hayatını kaybetmesinin ardından, enfeksiyon bölümünde KKKA şüpheli hastaya müdahale eden öğrenci 6. sınıf öğrencisi Dilek K. de dikkatsizlik sonucu hastada kullanılan iğneyi eline batırdı.

Dilek K. hemen gözlem altına alınırken, antiviral ilaç kullanılmaya başlandığı öğrenildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Samsun Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Cem Şahan, eğitimleri gereği intörn hekimlerin kan alma girişimlerinde bulunabileceğini ama riskli bulaşıcı hastalığı bulunan bir hastadan yapılmasının etik, hukuk ve hasta açısından uygun almadığını söyledi. Öğrencinin şuan sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Şahan, riskli durumlarda işlemi yapacak hekimin KKKA hastalığında ve mesleki risk konusunda eğitilmeden müdahale işleminin yapılmasına zorlanmasını 'cinayet' olarak
değerlendirdi.

Sağlık Emekçileri Sendikası Samsun Şube Başkanı Süleyman Bal ise, OMÜ'de ikinci vakanın yaşandığını, hastanede koruyucu önlemlerin alınmadığını savundu. Tıp fakültesi öğrencisinin diğer öğrenci gibi hastaya müdahale yetkisinin bulunmadığını belirten Bal, bir sağlık çalışanının hayatını kaybetmesi sonucu önlem alınmamasını eleştirdi.

Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliği'nden yapılan açıklamada, öğrenciden alınan kan numunelerinin tahlil için gönderildiği, net bir sonuç bulunmadığı, hastane olarak gerekli önlem ve tedbirlerin alındığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler