Samsun şehidine ağladı

GİRESUN'un Dereli İlçesi Kümbet Yaylası'ndaki PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 32 yaşındaki Murat Gürel, memleketi Samsun'da gözyaşları arasında toprağa verildi. 8 aylık hamile olan eşi 32 yaşındaki Asuman Gürel tabut

Samsun şehidine ağladı
GİRESUN'un Dereli İlçesi Kümbet Yaylası'ndaki PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 32 yaşındaki Murat Gürel, memleketi Samsun'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

8 aylık hamile olan eşi 32 yaşındaki Asuman Gürel tabutun başında ağlayan kayınvalidesi 56 yaşındaki Fatma Gürel'e “Ağlamayalım, dik duralım” dedi. Şehidin 2 yaşındaki kızı Ece ise dayısı Selim Sönmez'in kucağında babasını son yolculuğuna uğurladı.

Giresun'un Dereli İlçesi'ne bağlı Kümbet Yaylası'nda dün PKK'lı bir grup teröristle çıkan çatışmada şehit olan 10 yıllık Jandarma Uzman Çavuş Murat Gürel'in cenazesi, bu sabah Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından memleketi Samsun'a gönderildi. Şehitin Rasathane Mahallesi'nde, evinin bulunduğu sokak bayraklarla süslendi. Şehit Gürel'in 2 yaşındaki kızı Ece, 3'üncü kattaki evlerinin penceresinden babasının cenazesinin gelmesini bekledi.

Kısa süre sonra cenazeyi taşıyan ambulansın sokağa girmesi üzerine küçük kız dayısı Selim Sönmez ile birlikte babaannesi Fatma Gürel'in yanına indi. Fatma Gürel, “Yavrum. Bir tanem. Murat'ım ben nasıl dayanayım” diyerek feryat ederken, şehit eşi Asuman Gürel, “Murat. Murat'ım” diye bağırarak ambulansa gitmek istedi. Acılı kadını yakınları sakinleştirdi. Daha sonra Türk Bayrağına sarılı olan şehitin cenazesini askerler ambulanstan indirdi. 8 aylık hamile olan Asuman Gürel eşinin tabutuna sarılarak, “Bir kez göreyim. Saçını göreyim. Ne olur” diyerek ağladı. Asuman Gürel, ardından cenazeye sarılıp ağlayan kayınvalidesi Fatma Gürel'e dönerek, “Ağlamayalım. Dik duralım” diyerek sakinleştirmeye çalıştı.

Gözyaşlarının sel olduğu törende şehitin cenazesi ambulansla evin önünden ayrılıp cenaze namazının kılınacağı Abdullahpaşa Camisine götürülünce, şehit Murat Gürel'in annesi Fatma Gürel, eşi Asuman Gürel, kız kardeşleri Mücalla Gürel, Müberra Gürel fenalık geçirdi. Sinir krizi geçiren 4 kadına sağlık görevlileri müdahale etti. Bu arada şehidin kızı Ece'yi de Samsun Emniyet Müdürü Mustafa İlhan kucağına alarak sevdi.

2 BİN 500 KİŞİ CENAZEYE KATILDI

Evinin önünde düzenlenen törenden sonra Şehit Murat Gürel'in cenazesi Abdullahpaşa Camisi'ne götürüldü. Burada vatandaşlar, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' diye slogan attı. Cenaze törenine Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Güdel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, OMÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Akan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile bürokrat ve askeri erkanın arasında bulunduğu yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı. Cenaze namazının ardından şehit Gürel'in cenazesi askeri araca konulduktan sonra Kıranköy Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel