Samsun huzurevinde kalan ünlü oyuncu

Türk Sineması'nda 'Şişko Nuri' olarak tanınan ve Samsun’da huzurevinde kalan 63 yaşındaki Sıtkı Sezgin, ölmeden önce son isteğinin Kurtlar Vadisi'nde oynamak olduğunu söyledi.Yaklaşık 300 sinema filminde rol alan ‘Şişko Nuri’ lakaplı Sıtkı Sezgin, Kurtlar

Samsun huzurevinde kalan ünlü oyuncu

Türk Sineması'nda 'Şişko Nuri' olarak tanınan ve Samsun’da huzurevinde kalan 63 yaşındaki Sıtkı Sezgin, ölmeden önce son isteğinin Kurtlar Vadisi'nde oynamak olduğunu söyledi.
Yaklaşık 300 sinema filminde rol alan ‘Şişko Nuri’ lakaplı Sıtkı Sezgin, Kurtlar Vadisi yapımcısı Raci Şaşmaz’a seslenerek, “Ölmeden önce Kurtlar Vadisi'nde bir rolde oynamak istiyorum” dedi.
1968 yılında TRT 1’de yayınlanan ve Canan Arısoy’un hazırladığı ‘Bizim Sokak’ isimli film ile televizyon hayatına başlayan Şişko Nuri, 40 yıllık sanat hayatı içersinde Orhan Boran, Fatma Girik, Adile Naşit, Münir Özkul gibi birçok sanatçıyla çalıştı.
Şu anda Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’nde hayatını sürdüren Şişko Nuri, en büyük idealinin Kurtlar Vadisi'nde rol almak olduğunu belirtti.
Beyaz perdeye Bizim Sokak isimli televizyon filmi ile başladığını belirten Şişko Nuri, “Orada ben rahmetli Orhan Boran ile tanıştık. Bana isim aranıyordu. Bana ‘oğlum senin adın Sıtkı Sezgin kimse tanımaz. ‘Şişko Nuri adını sana verelim’ dedi. Ben de ‘tamam’ dedim ve o günden sonra Şişko Nuri adını aldık. 300’e yakın irili ufaklı birçok güzel kaliteli filmlerde rol aldım. En çokta Sezerciğin ‘Öksüzler’ filmi var. Halkın çok beğenisini kazandı. Benim ailem öldükten sonra Yeşilçam’a girmeden önce çok sıkıntılar çektim. Kahve köşelerinde hayatım geçti. Fotoğrafçılık yaptım” diye konuştu.

“ÖLMEDEN ÖNCE KURTLAR VADİSİNDE OYNAMAK İSTİYORUM”
Birçok filmlerde rol aldığını en son Ali Avaz’ın ‘40 Bin Mark Alman Avrat’ filmlerini oynadıktan sonra bir çöküş dönemine girdiğini ifade eden Şişko Nuri, “Ben de artık unutulmaya yüz tuttuğum gibi şekillere girdim. ‘Ben bir kenara mı itildim, perişan mı olacağım, ne olacak?’ diye düşüncelere kapıldım. Bu sıkıntılarla Samsun'a geldim. Benim en büyük idealim ölmeden önce Kurtlar Vadisi’nde oynamak. Filmin yapımcısı Raci Şaşmaz’a buradan sesleniyorum, ben ölmedim. Bir sanatçı olarak Kurtlar Vadisi’nde güzel bir rol almak istiyorum. Yani komedi de olsa, drama da olsa bir mafya babası gibi böyle bir hareketlerle kaba bir bölüm olsa da ölmeden bir rol istiyorum. Beni duyarlarsa bana el uzatırlarsa Kurtlar Vadisi’nde yeniden bir ‘Şişko Nuri’ doğacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
Sıtkı Sezgin sözlerine şöyle devam etti: “Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’ın desteği, eski Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu ve şimdiki Valimiz Hüseyin Aksoy’un desteği ile buraya yerleştim. Burada arkadaşlarımla iç içe bir yaşantı sürdürüyorum. Kız kardeşim, babam ve annem vefat edince yapayalnız kaldım. Kendi akrabalarımdan hiçbir destek görmedim. Allah’a şükür ki hiçbir kötü yola sapmadım. Yeşilçam sokağında sanatçılar kahvesi vardı. Orada yıllarca 6 tane sandalyeyi birleştirerek üzerinde yatarak sanat hayatımı sürdürdüm.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler