Sakatlar derneğinden ziyaret

Vali Okutan, ülkemizde son dönemlerde engelliler konusunda çok büyük adımlar atıldığını ve önemli gelişmeler yaşandığını kaydettiler. Ulu Önder Atatürk'ün “Ülkelerin uygarlık düzeyi özürlülere verdiği değerle ölçülür” sözünü hatırlatan Vali Okutan, konuşm

Sakatlar derneğinden ziyaret

Vali Okutan, ülkemizde son dönemlerde engelliler konusunda çok büyük adımlar atıldığını ve önemli gelişmeler yaşandığını kaydettiler.

Ulu Önder Atatürk'ün “Ülkelerin uygarlık düzeyi özürlülere verdiği değerle ölçülür” sözünü hatırlatan Vali Okutan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülkemiz özürlülerinin sorumlu insanlar olarak kendi yaşamlarını düzenlemeleri için bağımsızlıklarını ve öz güvenlerini kazanmalarını, toplumun ekonomik ve sosyal yönden gelişmesine, üretici olarak aktif biçimde katılmalarını, toplumdan soyutlanmadan sürekli yardımlarla doğal yaşam biçimini paylaşmalarını ve toplumla bütünleşmelerini sağlamaları noktasında toplum olarak üzerimize büyük sorumluluklar düşmektedir.”

İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne yapılan 3 bin müracaattan mevzuat doğrultusunda 2 bin 200 kişiye bakım ücreti ödendiğini kaydeden Vali Okutan, bakıma muhtaç kimsesiz özürlüler için yatılı bakım ve rehabilitasyon merkezi hizmetlerinin devam ettiğini söyledi.

Engelliliğin bir eksiklik ve noksanlık olmadığını dile getiren Vali Nuri Okutan, “Var olan bir farklılığın; bilim, kültür, sosyal, siyasal hayatın birçok alanında onların da çok şeyler yapabileceklerine yürekten inanıyoruz. İlimizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın bedensel, duygusal, bilişsel, sosyal, kültürel, eğitsel gelişimlerini destekleyerek yaşam kalitelerini yükseltmek, engellilerin toplumsal hayatın her alanına diğer bireylerle eşit haklarla bağımsız ve aktif olarak katılımlarına imkan sağlamak için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Dünyayı gönül gözü ile görerek “Benim sadık Yarim Kara Topraktır” diyen Ozanımız Aşık Veysel Şatıroğlu, mütefekkir, yazar Cemil Meriç ve daha pek çok engelli insanımız akıl almaz başarılara imza atmıştır.” diyen Vali Okutan, “Devlet olarak, engelli bireylerin tüm yaşamsal aktivitelerinde kendilerine hayatı kolaylaştırıcı çalışmaları tam bir diyalog ile gerçekleştireceğimizi belirtirken, herkesin her an engelli olabileceği realitesinden hareketle tüm vatandaşlarımızın duyarlılığıyla engellilerimize ilgimizi esirgemeyeceğimize inanıyor, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyorum” dedi.

Sakatlar Derneği Trabzon Şube Başkanı Tayfun Serdar ise, engelliler olarak yaşadıkları sıkıntılardan bahsetti ve Vali Okutan'a kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel