Saadet Partisi'nden Suriye tepkisi!

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım, "Suriye'de akan Müslüman kanıdır ve bu Müslüman kanının bir an evvel durdurulması lazım" dedi.Yıldırım, partisinin Bayburt İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin dünya üzerin

Saadet Partisi'nden Suriye tepkisi!

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım, "Suriye'de akan Müslüman kanıdır ve bu Müslüman kanının bir an evvel durdurulması lazım" dedi.

Yıldırım, partisinin Bayburt İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin dünya üzerinde cereyan eden olaylar içerisinde çok önemli bir mevkide bulunduğunu belirterek, "Dünya, olayları bugün maalesef emperyalizmin yüzyıllardır planladığı bir noktada seyrediyor. Hepimiz biliyoruz ki hiçbir olay kendi kendine olmuyor. Roosevelt'in söylediği gibi 'her olayın bir yapıcısı var, bir planlayıcısı var'. Olaylar o plan neticesinde oluyor" diye konuştu.

Türkiye'nin dış politikada dayandığı noktanın savaş başlangıcı noktası olduğunu iddia eden Yıldırım, şunları söyledi:

"Suriye'de akan Müslüman kanıdır ve bu Müslüman kanının bir an evvel durdurulması lazım. Bunun durması Türkiye'nin batılıları oraya savaş çığırtkanlığıyla işgal etmeye davet etmesiyle değil. Böyle bir davet Türkiye'nin kendi değerlerini inkarı neticesini doğurur. Çünkü Türkiye bin yıl İslam aleminin hamiliğini yapmış, bayraktarlığını yapmış, Hama'yı, Humus'u, Şam'ı, Kudüs'ü, Medine-i Münevver'i, İstanbul'u korumuş. Şimdi Suriye'nin işgali için batılılara çağrı yapıyor. Biz Saadet Partisi olarak ne muhaliflerden yana tavır alıyoruz ne de iktidarda bulunan Esed'in Rusya ile olmasından yana oluyoruz. Biz savaşın durmasını ve orada İslam'ın ana değer olarak kabul edilip ona göre hareket edilmesini istiyoruz."

Yıldırım, Türkiye'nin sıfır sorun politikasında iflas ettiğini, Gezi olaylarının temelinde de "eğitim sisteminin iflas etmesinin" olduğunu savundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler