Rusya Türk Yatırımcıları Bekliyor

Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Rusya'nın Soçi kentinde yapılacak 2014 Kış Olimpiyatları öncesinde şehirde yapılacak 60 milyar dolarlık yatırımlardan Türk işadamlarının pay alması gerektiğini söyled

Rusya Türk Yatırımcıları Bekliyor

Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Rusya'nın Soçi kentinde yapılacak 2014 Kış Olimpiyatları öncesinde şehirde yapılacak 60 milyar dolarlık yatırımlardan Türk işadamlarının pay alması gerektiğini söyledi. Gürdoğan, Rusya Federasyonu'nun Krasnodar Eyaleti'nde 20-23 Eylül tarihleri arasında, bu yıl 6'ıncısı gerçekleştirilecek olan 'Kuban-2007 6. Uluslararası Yatırım Forumu'na, Trabzon'dan bir heyetle katılacaklarını belirtti.

Foruma, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde daha önce Çırağan Sarayı'nda yapılan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de katıldığı Türk iş adamlarıyla yapılan toplantıda davet edildiklerini kaydeden Gürdoğan, forumun Türk iş adamları için çok önemli fırsatlar taşıdığını söyledi. Krasnodar eyaletinin, bölgedeki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve ticari potansiyelinin tanıtılmasına büyük önem verdiğini dile getiren Gürdoğan, Krasnodar'ın Rusya'nın en hızlı gelişen bölgelerinden biri olduğuna dikkat çekti. Krasnodar'ın en önemli şehirlerinden olan Soçi'nin ticari açıdan olduğu kadar turizm açısından da önemli bir il olduğunu kaydeden Gürdoğan, 2014 Kış Olimpiyatları'nın Soçi'de yapılacak olmasının bu şehri daha cazip bir hale getirdiğini ifade etti.

Gürdoğan, olimpiyatlar için yapılacak alt yapı çalışmaları için Türk iş adamlarının Soçi'de yatırım yapmaya davet edildiğini hatırlatarak, “Kuban Yatırım Forumu'nun 60 milyar dolarlık bir kapasitesi var. Sadece olimpiyatlar için 30 milyar dolarlık bir bütçe ayrıldı. Türk müteahhitlerin, iş adamlarının burada iş yapması isteniyor. Türk iş adamları bölgeye yakınlıkları ve bölgeyi tanıdıkları için daha şanslılar. Bu fırsatın mutlaka değerlendirilmesi gerekir” dedi.Gürdoğan, Dış Ticaret Müsteşarı Tuncer Kayalar başkanlığında gidilecek Soçi'de ayrıca Türk ihracatçılarıyla da bir araya gelerek bir toplantı yapacaklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel