Rize'den Mardin'e dostluk köprüsü

Mardin Eminettin Mahallesi Muhtarı Davut Alp Öz, Mardin Diyarbakırkapı Mahallesi Muhtarı Faruk Dolmuşöz ve Mardin Nur Mahallesi Muhtarı Bedri Öğrendik, Rize Eminettin Mahallesi Muhtarı Ahmet Ofluoğlu’nun daveti üzerine Rize’ye geldiler. Rize’nin tarihi ve

Rize'den Mardin'e dostluk köprüsü


Mardin Eminettin Mahallesi Muhtarı Davut Alp Öz, Mardin Diyarbakırkapı Mahallesi Muhtarı Faruk Dolmuşöz ve Mardin Nur Mahallesi Muhtarı Bedri Öğrendik, Rize Eminettin Mahallesi Muhtarı Ahmet Ofluoğlu’nun daveti üzerine Rize’ye geldiler. Rize’nin tarihi ve turistik yerlerini gezen Muhtarlar iki isimdaş mahalleyi kardeş mahalle ilan ederek iki kent arasında kurulmasını düşündükleri dostluk köprüsünün temellerini attılar.
Rize Eminettin Mahallesi Muhtarı Ahmet Ofluoğlu, iki mahalleyi kardeş mahalle ilan ettiklerini belirterek Rize ve Mardin’in de iki kardeş il ilan edilmesini arzuladıklarını belirterek ziyaretin anısına misafirlerine üzerinde bu dileğinin yazılı olduğu birer plaket hediye etti.
Ofluoğlu yaptığı açıklamada, “Yıllardır ili bölge arasındaki iletişim kopukluğunu bu ziyaretler ile gidererek bir birimizi daha iyi tanımayı ve anlamayı amaçlıyoruz. İki mahalle arasında oluşturduğumuz dostluk köprüsünün genişleyerek iki il ve iki bölgeye yayılmasını arzuluyoruz” dedi.
Misafir muhtarlar Rize’de gördükleri ilgi ve alakadan dolayı çok mutlu olduklarını belirtip Rize’nin doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını söylediler. Misafir muhtarlar Rizelileri de Mardin’e davet etti.
Ofluoğlu ve Alpöz yaptıkları açıklamada, muhtarı oldukları mahallelerin isminin Osmanlı dönemlerinden kalma olduğunu ifade ederek “Aslen isim Emineddin’dir. 'Dini Emin' anlamına gelmektedir. Ancak Cumhuriyetin kuruluşundan sonda çeşitli gerekçeler ile Türk Dil Kurumu tarafından Eminettin olarak değiştirilmiştir. Eminettin isminin sözlükte her hangi bir karşılığı yoktur. Mahallerimizin asıl isimleri ile değiştirilmesi için ortak çalışma yürüteceğiz” dediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel