Rize'de Müslüman oldu

Gürcistan'dan Rize'de yaşayan ablasını ziyaret gelen 28 yaşındaki Leon Arutinov, Müslüman olmak için Müftülüğe başvurdu. İl müftüsü Yusuf Doğan rehberliğinde yapılan ihtida töreninde Arutinov, şahitlerin huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu

Rize'de  Müslüman oldu
Gürcistan'dan Rize'de yaşayan ablasını ziyaret gelen 28 yaşındaki Leon Arutinov, Müslüman olmak için Müftülüğe başvurdu.
 
İl müftüsü Yusuf Doğan rehberliğinde yapılan ihtida töreninde Arutinov, şahitlerin huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu ve Levent adını aldı. Müftü Doğan, Arutinov'a imanın esaslarını anlattı.
 
Arutinov, ailesinde herkesin kendi dinini seçme özgürlüğü olduğunu belirterek, "Ben de Müslümanların sıcak, samimi, dürüst davranışlarından ve ramazandan etkilenerek İslam dinini seçtim. Geçtiğimiz yıl ramazan ayında oruç tuttum ama Müslüman olmak bu yıla nasip oldu. Allah'a hamd olsun, kendimi çok mutlu hissediyorum. İnşallah en kısa zamanda dinimin gereklerini öğreneceğim" dedi.
 
Tören sonunda Müftü Doğan, Arutinov'a ihtida belgesi, Kur'an-ı Kerim ve ilmihal hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler