Rize'de hayat normale döndü

Rize Valisi Kasım Esen, önceki gece etkili olan sağanak sonrası bazı bölümlerinde toprak kayması meydana gelen Karadeniz Sahil Yolu Rize-Artvin geçişi ile köy yollarının temizlenerek, ulaşımın sağlanmaya başladığını söyledi. Esen, AA muhabirine yaptığı aç

Rize'de hayat normale döndü

Rize Valisi Kasım Esen, önceki gece etkili olan sağanak sonrası bazı bölümlerinde toprak kayması meydana gelen Karadeniz Sahil Yolu Rize-Artvin geçişi ile köy yollarının temizlenerek, ulaşımın sağlanmaya başladığını söyledi.

Esen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağanak sonrası, Karadeniz Sahil Yolu'nda ulaşımın tek şeritten kontrollü verildiğini, 13 köy yolunun kapandığını hatırlattı.

Ekiplerin gece geç saatlere kadar çalıştığını ifade eden Esen, ''Çalışmalar tamamlanarak Karadeniz Sahil yolu yıkandı. Karadeniz Sahil Yolu ve köy yolları temizlenerek, ulaşım sağlanmaya başladı. Şu anda kapalı yolumuz ve herhangi bir olumsuzluk bulunmuyor'' dedi.

Pazar'ın Soğuksu mahallesindeki toprak kayması sonrası iki apartmanın boşaltıldığını kaydeden Esen, şöyle devam etti:

''Bu vatandaşlarımız için her türlü imkanlarımızı seferber ettik. Bazı vatandaşlarımız akrabalarının yanında konaklarken, bazı vatandaşlarımız için Pazar Öğretmenevi'ni tahsis ettik. Gerekli ihtiyaçlarını karşılıyoruz'' diye konuştu.

Esen, sel ve heyelan sonrası oluşan hasarların, önümüzdeki günlerde netleşeceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel