Rize Valisinden ilginç tutum!

Vali Esen, protokol kurallarının yanlış uygulanmasının, bazen önemli krizlere neden olabildiğini bildirdi. Kamusal alanda uygulanan protokol kurallarının sosyal alanda da uygulanmaya kalkışılması nedeniyle karmaşa, küskünlükler ve kırılmalar yaşandığını b

Rize Valisinden ilginç tutum!

Vali Esen, protokol kurallarının yanlış uygulanmasının, bazen önemli krizlere neden olabildiğini bildirdi. Kamusal alanda uygulanan protokol kurallarının sosyal alanda da uygulanmaya kalkışılması nedeniyle karmaşa, küskünlükler ve kırılmalar yaşandığını belirten Esen, sosyal alanda da sosyal kuralların uygulanacağını kaydetti.

Vali Esen, sünnet, nişan, nikah, cenaze gibi törenlerde çevre ve komşuluk ilişkilerinin uygulanacağına işaret ederek, şöyle konuştu:
“Cuma ve bayram namazları, kurban kesimi gibi konularda da dini kural ve gelenekler uygulanır.

Sosyal alandaki faaliyetlerde devlet protokolü uygulanmaya kalkışıldığından kamu yöneticileri ve halk, giyilen takım elbiselerden kategorik olarak ayrılmakta, milletin sosyal bütünlüğü açısından devlet millet yabancılaşması doğmaktadır. Saygı ve nezaket kurallarının uygulanacağı alanlarda kamu hukukunun sert ve otoriter disipliner yaklaşımını uygulamak, yöneticilerle halk arasındaki gönül bağını koparacaktır.”

Vali Esen, özellikle iftar yemeklerinde bu durumun açıkça görüldüğüne dikkati çekerek, iftar yemeklerinde uzun protokol masası düzenlenmesinin geleneklerimizde olmadığını ifade etti.

Mülki ve resmi kuralların toplumun her alanında uygulanması girişimlerinin milletin üstünde imtiyazlı, bürokratik, seçkinci, egemen ve yönetici bir sınıfın oluşmasına zemin hazırlayacağını dile getiren Esen, şöyle devam etti:

“Bu nedenle Rize'de bundan sonra cenaze, dini bayram, düğün, iftar gibi tören ve programlar Türk geleneklerine göre yapılacak, bu tür etkinliklerde yönetici kesimin bir arada toplandığı protokol masası sistemi uygulanmayacak. Devlet törenleri, uluslararası ve diplomatik protokol, ulusal ve resmi bayramlar ve anma günü gibi devlet disiplin ve kurallarının gerektirdiği durumlarda ise yerleşik uygulama devam edecek.”

Vali Esen, yeni uygulamayla ilgili genelge yayımladığını ve il genelindeki tüm resmi kurum ve kuruluşlara gönderdiğini belirterek, yeni uygulamayı ilk olarak geçtiğimiz günlerde verilen bir iftar yemeğinde uyguladığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel