Reşat Altay Suçsuz Çıktı

Hrant Dink cinayetiyle ilgili Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde yürütülen soruşturma tamamlandı. İçişleri Bakanlığı müfettişleri, Trabzon emniyetindeki memurların görevlerini yerine getirdikleri ve cinayette kusurları olmadığı sonucuna vardı.Müfettişlerin haz

Reşat Altay Suçsuz Çıktı

Hrant Dink cinayetiyle ilgili Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde yürütülen soruşturma tamamlandı. İçişleri Bakanlığı müfettişleri, Trabzon emniyetindeki memurların görevlerini yerine getirdikleri ve cinayette kusurları olmadığı sonucuna vardı.

Müfettişlerin hazırladığı raporda, Hrant Dink'in öldürüleceği yönünde 17 kez ihbar yapıldığı iddiasının da doğru olmadığı belirtildi.

Hrant Dink cinayetine yönelik Trabzon Emniyeti'ndeki soruşturmayı yürüten İçişleri Bakanlığı müfettişleri ön inceleme raporu hazırladı.

Raporda, Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ndeki görevlilerin, iddiaların aksine suçların önlenmesine ilişkin görevlerini gereği gibi yerine getirdikleri belirtildi..

Görevlilerin herhangi bir kusur bulunmadığı ve Hrant Dink'in öldürüleceği konusunda 17 kez ihbar yapıldığı iddiasının da doğru olmadığı tespitine varıldı.

Trabzon Valiliği İl İdare Kurulu da müfettişlerin hazırladığı rapor doğrultusunda, Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, Trabzon Eski Emniyet Müdürü Reşat Altay, Engin Dinç, Faruk Sarı, Ercan Demir, Özkan Mumcu, Muhittin Zenit ve Mehmet Ayhan hakkında soruşturma izni verilmemesine karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ndeki memurların, görevlerini ihmal ve suçun önlenmesinde memuriyet görevlerini gereği gibi yerine getiremedikleri iddiasıyla bu görevliler hakkında soruşturma yapılmasını istemişti..

Dink ailesi Trabzon Valiliği'nin bu kararına itiraz etmeye hazırlanıyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler