Ramazan bizi de mi dinliyorsun

 İnternetteki dinleme ve izleme cihazlarının reklamlarından ve bunların Türkiye'de satışı konusunda yasal bir boşluk olduğundan yakınan Akyürek Emniyet olarak dinlemeleri yasal mevzuat çerçevesinde yaptıklarını söyledi. Akyürek "Yakınlarım, akrabalarım bi

Ramazan bizi de mi dinliyorsun

 İnternetteki dinleme ve izleme cihazlarının reklamlarından ve bunların Türkiye'de satışı konusunda yasal bir boşluk olduğundan yakınan Akyürek Emniyet olarak dinlemeleri yasal mevzuat çerçevesinde yaptıklarını söyledi. Akyürek "Yakınlarım, akrabalarım bile Ramazan bizi de mi dinliyorsunuz diyor, biz yasal dinleme yaparız" diye konuştu.

Komisyon üyesi MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir ise "insanlar telefonu lanetlenmiş bir şey gibi görüyor, insanlar arkadaşını, sevgilisini, eşini korkmadan arasın. İnsanların her yerini dinlemeye ne merakınız var" dedi. Komisyon, internetteki dinleme ve izleme cihazlarıyla ilgili önümüzdeki hafta Telekom ve GSM şirketlerinden uzmanları ve Üniversitelerden akademisyenleri dinleyecek.
TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ile Jandarma İstihbarat Başkanlığı'ndan Yarbay Nuh Köroğlu'nu dinledi. Akyürek ve Köroğlu, telefon dinlemeleri konusunda yasal mevzuat anlatırken teknik bilgi verdiler. Milletvekillerinin "Dinlemeler nasıl oluyor?" sorusuna yanıt veren Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek yapılan dinlemelerin yasal mevzuata uygun olduğunu söyledi. Edinilen bilgilere göre Akyürek, dinleme ve izleme cihazlarının internette yoğun olarak reklamının yapıldığını, bunların satışına ilişkin Türkiye'de yasal bir engel bulunmadığını söyledi. Komisyonda bu tür cihazların Yunanistan ve İtalya'da çok ucuza satıldığı da dile getirilirken, Akyürek internet üzerinden satışı yapılan bu tür cihazlarla ilgili yasal düzenleme yapılması gerektiğini ve çekidüzen verilmesi gerektiğini ifade etti. Akyürek, CHP'li milletvekillerinin "Önder Sav'ı dinlediniz mi?" sorusuna ise "Dinledik desek de suç, dinlemedik desek de suç. Bu konuda, yaptığımız dinlemeler konusunda konuşmamız suç" karşılığını verdi.

-AKP'Lİ ÜSTÜN YİNE KEŞİF ÖNERDİ

Komisyon toplantısında AKP Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün daha önce de dile getirdiği, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlendiği iddiasıyla ilgili olay mahallinde keşif yapılmasını önerdi. Üstün'ün önerisine karşılık komisyon Başkanı AKP Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü ise Sav'ın dinlendiği iddialarıyla ilgili mahkemeden ifadelerini istediğini ve bunların kendisine ulaştığını söyledi.

-MHP'Lİ ÖZDEMİR: TELEFON LANETLENMİŞ GİBİ

Komisyonda MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir ise polis ve jandarmanın zanlıları ve suçluları dinlemesine karşı olmadıklarını, şikayetlerinin şahıslarla ilgili olmadığını belirterek, "İnsanlar telefonu lanetlenmiş bir şey gibi görüyor. Arkadaşını, sevgilisini, eşini korkmadan arasın." Dedi. Akyürek ise Özdemir'in bu sözleri üzerine yasal mevzuata uygun davrandıklarını belirtirken "Yakınlarım, akrabalarım bile Ramazan bizi de mi dinliyorsunuz diyor. Biz yasal dinleme yaparız" diye konuştu. Özdemir ise Akyürek'e "sadece dinleyerek suçları önlemeye çalışmayın, karanlık yerleri aydınlatın, geceleri düdük çaldırın, MOBESE doğru bir uygulamadır suçları önlemeye yönelik. İşi gücü bırakıp ille insanları dinlemeyin. İnsanların her yerini dinlemeye ne merakınız var" diye konuştu.

-İNTERNETTEN SATILAN CİHAZLARLA İLGİLİ UZMANLAR DİNLENECEK

Komisyon üyeleri arasında internet üzerinden satışı yapılan dinleme ve izleme cihazlarının satışı yönünde yasal bir boşluk olduğu ve bu boşluğun giderilmesi yönünde genel bir kanaat oluşurken, komisyon da önümüzdeki hafta bu tür cihazlarla ilgili Telekom, GSM şirketleri ve üniversitelerden akademisyenleri dinleyecek

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel