Piraziz-Giresun-Tirebolu yolundaki çalışma için uyarı geldi

Karayolları Genel Müdürlüğü Piraziz-Giresun-Tirebolu yolundaki çalışma ile ilgili, uyarıda bulundu.

Piraziz-Giresun-Tirebolu yolundaki çalışma için uyarı geldi

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün en son yayımladığı yol durumu bültenine göre, Türkiye'nin dört bir yanındaki birçok kritik karayolu kesiminde yapım, bakım ve onarım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Yol kullanıcılarının güvenliği ve konforu için yapılan bu çalışmalar nedeniyle sürücülerin belirli noktalarda ekstra dikkatli olmaları ve trafik işaretlerine uymaları gerekiyor.

Kocaeli-Yalova Yolunda, orta refüj drenaj sistemlerinin temizliği amacıyla 15-16. kilometreler arasında her iki yönde de ulaşım tek şeritten sağlanıyor. Bu çalışma, yolun su tahliyesi kapasitesini artırarak yağışlı havalarda olası su birikintilerini önlemeyi amaçlıyor.

İzmir-Aydın Otoyolunda ise Belevi Kavşağı mevkisinde üstyapı çalışmaları yapılıyor. Bu sebeple Aydın-İzmir istikametindeki sol ve orta şeritler trafiğe kapatıldı ve ulaşım diğer şeritler üzerinden devam ediyor.

Mudurnu-Bolu Yolunda köprü yapım çalışmaları nedeniyle 46-48. kilometreler arası her iki yönde de servis yolundan kontrollü bir şekilde ulaşım sağlanıyor. Yeni köprü yapımı, bölgedeki ulaşım kapasitesini artırarak daha güvenli ve konforlu bir geçiş sağlayacak.

Anamur-Aydıncık ve Siverek-Adıyaman yollarında heyelan önleme ve meydana gelen heyelanın etkilerinin azaltılması için çalışmalar sürerken, Samsun-Ordu yolunun Ünye çevre yolunda bulunan Yunus Emre Tüneli'nde bakım ve onarım faaliyetleri devam ediyor. Tüneldeki çalışmalar nedeniyle ulaşım alternatif tüpten iki yönlü sağlanıyor.

Elazığ-Malatya yolunda üstyapı yenileme çalışmaları, Piraziz-Giresun-Tirebolu yolunun 61. kilometresindeki deniz tahribatı sebebiyle bölünmüş yolun Tirebolu-Espiye istikametinde ulaşıma tek şeritten kontrollü izin veriliyor.

Kalkan-Kaş yolunda sahil kesiminde taş tahkimatı çalışmaları sürüyor. Bu çalışmalar, yol güvenliğini artırmanın yanı sıra doğal afetlere karşı direnci güçlendirmeyi hedefliyor.

Yenişehir-Bilecik yolunda devam eden yapım çalışmaları da bölgedeki ulaşım altyapısını modernize etmek için önem taşıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü, tüm sürücüleri yavaşlamaya, trafik işaret ve işaretçilerine uymaya ve belirtilen yol kesimlerinde dikkatli olmaya çağırıyor. Yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte yol güvenliği ve konforunun artırılması hedefleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel