Özak'ı özel harekat timi korudu

Son olarak Muş, Bitlis ve Van'da incelemelerde bulunan Devlet Bakanı Nafiz Faruk Özak; Türkiye Kayak ve Kızak Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Özer Ayık, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocetepe ve beraberindekilerle sabah saatlerinde Van'

Özak'ı özel harekat timi korudu

Son olarak Muş, Bitlis ve Van'da incelemelerde bulunan Devlet Bakanı Nafiz Faruk Özak; Türkiye Kayak ve Kızak Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Özer Ayık, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocetepe ve beraberindekilerle sabah saatlerinde Van'dan helikopterle Hakkari'ye geldi. Bakanın helikopterine güvenlik amacıyla başka bir helikopter eşlik ederken, şehir merkezinde ise özel harekat timleri yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Valilik binası karşısında iki çocuk tarafından çiçekle karşılanan Özak, polis merasim birliğini selamladı. Bakan, kendisini karşılamaya gelen Vali Muammer Türker, Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, İl Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak, daire amirleri ile tek tek tokalaşarak yakından ilgilendi. Bakan Özak, valilik hatıra defterini imzaladıktan sonra bir süre Vali Muammer Türker ile görüştü. Vali Türker, Bakan Özak'a hatıra olarak bir Hakkari kilimi hediye etti. Bakan Özak'ı Hakkari'de görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Vali Muammer Türker, "Hakkari'de çok ciddi bir kayak potansiyeli var. Türkiye'de derece yapmış çok sayıda sporcumuz var. Onlar için ve yeni yetişecek gençler için de bu tesisler önemli olacak. Tesislerin yapılmasıyla birlikte başka yerlerden de insanları buraya çekeceğiz. Çünkü burası birçok yere göre çok bakir bir yer. Bir zamanlar güvenlik sorunu olduğu için insanlar buraya gelmeye tereddüt etmiş. Tesislerin yapılmasının buraya büyük katkısı olacaktır" dedi.

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ise Trabzon, Gümüşhane, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Sarıkamış, Erzurum, Muş, Bitlis ve Van'ın ardından Hakkari'ye geldiğini belirterek, kış turizminin öne çıktığı illerdeki kayak tesislerini incelediğini ve yapılması gerekenleri yerinde görmek için bu geziyi yaptığını söyledi. Özak, "Bu illeri dolaşmamızın amacı, tam kış gelmeden yapılabileceklerin neler olduğunu görmektir. Yetkililerle birlikte mevcut tesislerin yerlerine çıkarak oradaki potansiyeli görmek, vali ve belediye başkanları ile görüşerek bu bölgeyi, kayak ve kış turizmini konuşmak istiyoruz. Çünkü Allah'ın vermiş bu nimetleri, bunları hayata geçirmek lazım. Ülkemiz bir turizm cenneti fakat turizmi çeşitlendirmek lazım. Tabii ki buralarda inşallah güvenlik giderek daha iyi olacak ve bu hizmetler yapılacak. Batı'daki hizmetler buralarda da yapılacağız. Öncelikli olarak yatırımları buralara yapmayı düşünüyoruz. Özellikle yavrularımızın spor yapma imkanlarını geliştirmemiz lazım. Gençlik merkezleri yapmamız, futbol sahaları yapmamız lazım, satranç, basketbol, voleybol ile bu yörenin özelliği olan atletizm, boks ve güreşin yanı sıra tekvando ve halteri de buralara yaymamız lazım. Ancak 62 federasyonumuz var. Federasyon başkanlarımızın aracılığı ile araç gereç malzeme eksikliğini belirlemeleri lazım. İlgililerden sorunları dinleyip yapmaya çalışacağız" açıklamasını yaptı.

Daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinde ziyaret eden Bakan Özak ve beraberindekiler, Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Akdağ'dan eksikliklerle ilgili bilgi alarak basketbol, tenis kortu, havuz ve çim sahada incelemelerde bulundu. Şehirden 20 kilometre uzaklıkta bulunan ve kayak tesislerinin yapılacağı Otluca köyünün üst kısımlarındaki alanda da incelemelerde bulunan Bakan Özak ve beraberindekiler, kurum yetkililerinden bilgi aldı.



"BURADAKİ HERKES BİZİM CANIMIZDIR"
AK Parti İl Başkanlığı'nı da ziyaret eden Bakan Özak, burada yaptığı konuşmada, "Buradaki herkes bizim canımız. DTP de AK Parti de, MHP ve CHP de canımızdır. Allah'ın yarattığı her insan bizim için aynıdır. Şerefli ve haysiyetlidir bizim için, biz öyle düşünüyoruz. Hatalar olabilir, yanlışlıklar olabilir, zaman zaman herkes yapmış olabilir. Bunlar inşallah zamanlar düzelir" dedi.

Daha sonra yaya olarak Hakkari Belediyesi'ne geçen Bakan Özak'ı bina önünde Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu ve başkan yardımcıları karşıladı.

Bakan Özak'a kilim ve bal hediye eden Başkan Bedirhanoğlu, Hakkari'nin dağların içinde yer aldığını, bu yörede hizmet yapmanın zorlukları olduğunu belirterek, "Gençlerin kahve köşelerinden kurtarılması için yapılacak spor tesisleri çok yaralı olacaktır" şeklinde konuştu.
Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ise tüm belediyeleri eşit tuttuklarını anlattı. Başkan Bedirhanoğlu'nun belediyenin sorunları ile ilgili istediği zaman kendisini arayabileceğini ifade eden Özak, "Sınır kapılarının açılması burası için son derece önemli. Kayak konusuna gelince burada çok kar yağıyor ve kayak dalına büyük ilgi var. Bundan istifade etmemiz lazım. Turizm, spor ve istihdam olarak bundan yararlanmamız için tesisler gerekiyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki kayak merkezlerini birleştirmek ve burayı turizme açmak lazım" dedi.

Daha sonra heyetle birlikte Hakkari Üniversitesi'ne geçen Bakan Özak, burada Rektör Prof. Dr. İbrahim Belenli bir araya geldi. Prof. Dr Belenli, öğrenciler arasında hiçbir ayırım yapmadan çok acil olarak bir gençlik merkezine ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Bakan Özak ise, "Hangi bakanlıklardan bir talebiniz varsa ben yapmaya hazırım" dedi.

Bakan ve beraberindekiler önce Fatih Kışlası'na, ardından da polis helikopteri ile Ağrı'ya hareket etti.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler