Özak: Asla ayrım yapmadık

TRABZON Belediyesi'nin son 4.5 yıldaki gelirlerinin 270 trilyon lira olduğu yönündeki tartışmalara Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak da katıldı. Bakan Özak, Trabzon Belediyesi'ne ödenek aktarma konusunda kesinlikle ayrım yapmadıklarını belirtirken, "

Özak: Asla ayrım yapmadık

TRABZON Belediyesi'nin son 4.5 yıldaki gelirlerinin 270 trilyon lira olduğu yönündeki tartışmalara Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak da katıldı. Bakan Özak, Trabzon Belediyesi'ne ödenek aktarma konusunda kesinlikle ayrım yapmadıklarını belirtirken, "2001 ve 2002'de belediye başkanlarının maaşlarına haciz gelirken bugün belediyemiz ayın 14'ünde bizim gönderdiğimiz ve İller Bankası'ndan gelen parayla çalışanlarının ücretini ödeyebiliyor" dedi.

Trabzon Belediyesi'nin son 4.5 yıldaki gelirlerinin 270 trilyon olduğu yönündeki tartışmalara Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak da katıldı. Bakan Özak, Trabzon Belediyesi'ne ödenek aktarma konusunda kesinlikle ayrım yapmadıklarını belirtirken, "2001 ve 2002'de belediye başkanlarının maaşlarına haciz gelirken bugün belediyemiz bugün ayın 14'ünde bizim gönderdiğimiz ve İller Bankası'ndan gelen parayla çalışanlarının ücretini ödeyebiliyor. Altyapı yapabiliyor. 5.5 trilyon liralık yeni bir talepleri var. Onu da yerine getireceğiz" diye konuştu.

Bakan Özak, Trabzon Belediyesi'ne gönderilen ödenekler, Zağnos Projesi, AK Parti Merkez İlçe seçimleri ve belediye başkan adaylığıyla ilgili sorulara çarpıcı açıklamalar yaptı.

Bakan Özak, CHP'ye ayrım yapmadıklarını ve neden ayrım yapmadıklarını da yerel seçim sürecinde anlatacaklarını ifade ederek, "Bu konuda biz ne yaptık, ne kadar ödenek gönderdik, CHP'li belediyeye niye ayrım yapmadık bunları önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Şu bir gerçek. 2001 ve 2002'de belediye başkanlarının maaşlarına haciz gelirken bugün belediyemiz bugün ayın 14'ünde bizim gönderdiğimiz ve İller Bankası'ndan gelen parayla çalışanlarının ücretini ödeyebiliyor. Altyapı yapabiliyor. 5.5 trilyon liralık yeni bir talepleri var. Onu da yerine getireceğiz. Ben afet ve turizmden ne kadar para gönderdim. Biz gönderdik demek benim alışkanlığım değildir ama eğer bunların anlatılması gerekiyorsa biz bunları önümüzdeki dönem anlatacağız. Ve böyle çatışmaya meydan vermeden, bize yakışır bir seviyeyle, başka vilayetler ne yaptı, hükümet olarak biz söz vermedik ama Zağnos'u niye yaptık, Trabzon Belediyesi ne yapmalıydı neyi yapamadı bunları hep anlatacağız. Bu siyasetin gereğidir. Trabzon Belediyesi'ni kazanmak için bunları dürüstçe anlatacağız" dedi.

Bakan Özak, diğer konularla ilgili yöneltilen sorulara ise şu cevapları verdi:

PROSEDÜR TAMAMLANSIN
ZAĞNOS AÇILIR
"Allah'a şükür bitti. İyi ki bitti bitmedi diye bir tartışma yok. Bir de kuzey tarafı var. Çok büyük rakamlar harcadık buraya. Bilerek geciktirilme diye bir şey olamaz. O zaman bilerek yapmasaydık. CHP belediyede iktidardaydı ama biz yapmayabilirdik. Ama biz doğal gazı getirmeyebilirdik. Katı atık ve ulaşım konusunda biz vatandaş için çalışıyoruz. Vatandaş kimin ne olduğunu anlar. Ben herkesten Trabzon'a yakışır bir şekilde bunları anlatmasını ve doğruları söylemesini isteyeceğim. Projenin güney tarafı da açılabilir. Bunun bir ihalesi vardır. Prosedürü vardır. Burası titiz bir şekilde işletilmelidir."

MERKEZ İLÇE SEÇİMLERİ
"Üç adaylı bir seçim normaldir. Hiçbir şey olmaz. Parti zarar görmez. 235 bin oy aldık. Bunu bize veren vatandaşımız. Ona saygı göstermeliyiz. Merkez İlçe'den adaylar aday oldular. Gönül isterdi ki tek olsun. Ama olmadı. Üçün de saygı duymak lazım. Seçilen bizim ilçe başkanımızdır. Bize hep beraber çok güzel bir çalışma yapacağız. Önümüzdeki günlerde de belediye başkan adayımızı açıklarız. Trabzon'a hizmettir önemli. Şu anda tek liste konusunda bir çalışmamız yok."

BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HEYECANI
"İsim belli değil. Belli olsa zaten açıklarız. Biz bir an önce açıklansın da çalışmaya başlayalım diyoruz. Heyecanlanıyoruz. Erken açıklansın istiyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel