Otopark fiyatı ile ilgili açıklama

“Belediye'den rekor otopark ücreti” haberimiz üzerine Trabzon Belediyesi yazılı bir açıklama yaptı.Trabzon Belediyesi’nin yapmış olduğu açıklama şöyle:Trabzon Belediyesi’nin şehir içinde kendisine ait otoparklarla ilgili yaptığı düzenlemeler bazı bilgi ek

Otopark fiyatı ile ilgili açıklama

“Belediye'den rekor otopark ücreti” haberimiz üzerine Trabzon Belediyesi yazılı bir açıklama yaptı.

Trabzon Belediyesi’nin yapmış olduğu açıklama şöyle:

Trabzon Belediyesi’nin şehir içinde kendisine ait otoparklarla ilgili yaptığı düzenlemeler bazı bilgi eksiklikleri nedeniyle kamuoyuna yanlış aktarılmıştır.Belediyemiz otopark bilincinin arttırılması amacıyla iki ayrı düzenleme yapmıştır.  Bu düzenlemelerden ilki belediyemize ait merkez bölgesi dışındaki otoparkların işletim hakkını elimize alıp otoparkların ilk 20 dakikasını ücretsiz yapmamız oldu. Acil bir işi olan vatandaşımız aracını otoparka çekip ilk  20 dakika ücret ödemiyor. 20 dakikada işini halledemeyenler bir saate kadar 2 TL, 2 saate kadar 3 TL, 3 saate kadar 4 TL, 4 saate kadar 5 TL, 5 saatten sonra ise 7 TL ücret ödüyorlar. Bu otoparkların aylık abonman ücreti ise 90 TL olarak düzenlendi.

Bu uygulamamızdan sonra şehir merkezinde bulunan Cumhuriyet Caddesi, Gazipaşa Caddesi, İskenderpaşa Camii yanı, Atatürk Alanı Belediye karşısı ve Kahramanmaraş Caddesi eski Merkez Bankası önünde de otopark alanları oluşturuldu. Söz konusu bölgeler trafik akışı içinde gelişigüzel araçların çekildiği ve trafik yoğunluğun yüksek olduğu alanlardı. Söz konusu bu alanlarda yaptığımız otoparklarda ise araçlarını çeken vatandaşlardan ilk 20 dakikada ücret alınmıyor. Acil işi olan vatandaşlarımız araçlarını bu otoparklara çekerek 20 dakikada işlerini bitirdikten sonra otoparktan ücret ödemeden çıkabiliyorlar. Ama bu otoparkları uzun süre işgal etmeyi düşünenler için ise fiyatı yüksek tuttuk. Çünkü biz buraların uzun süreli otopark olarak kullanılmasını arzu etmiyoruz. Belediye Meclisimizin 5 Mayıs tarihindeki oturumunda kabul edilen fiyat düzenlemesine göre ilk 20 dakikada araç sahiplerinden bir ücret talep edilmezken ilk 1. saatte 4 TL, 2. saatte 6 TL 3. saatte 10 TL, 3 saatten kapanışa kadar ise 15 TL üret talep ediliyor. Fark edileceği gibi süre arttıkça fiyatta yüksek tutuluyor. Buradaki amaç vatandaşların araç yoğunluğunun olduğu bu bölgeleri uzun süreli otopark olarak kullanmasının önüne geçebilmektir. Ama kısa süreli işleri için otoparkları kullanmak isteyenler için ise 20 dakika ücret almıyoruz.

Konuyla ilgili haberimiz için tıklayın

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel