''Osmanlı Belgelerinde Trabzon''

Trabzon Belediyesince ''Osmanlı Belgelerinde Trabzon'' adlı kitap hazırlattırıldı. Sezgin Demircioğlu tarafından devlet arşivlerinden yararlanılarak hazırlanan ''Osmanlı Belgelerinde Trabzon'' adlı kitap, belediye kültür yayınlarından bin adet bastırıldı.

''Osmanlı Belgelerinde Trabzon''

Trabzon Belediyesince ''Osmanlı Belgelerinde Trabzon'' adlı kitap hazırlattırıldı.

Sezgin Demircioğlu tarafından devlet arşivlerinden yararlanılarak hazırlanan ''Osmanlı Belgelerinde Trabzon'' adlı kitap, belediye kültür yayınlarından bin adet bastırıldı.

Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, yaptığı açıklamada, çok önemli bir tarihi eser hazırlandığını belirterek, ''Trabzon Belediyesi olarak üstümüze düşen vazifelerden biri de Trabzon'umuzun tarihi geçmişi ve birikimini günümüz kuşaklarına aktarmaktır. Bu görevin bir gereği olarak, Osmanlı Belgelerinde Trabzon adlı çalışmayı hazırladık. Kitap ile bir kere daha Trabzon'un zengin ve köklü bir tarihi geçmişe sahip olduğuna tanıklık etmiş oluyoruz'' dedi.

Canalioğlu, daha önce de devlet arşivlerinden yararlanılarak ''Trabzon'da Ermeni Faaliyetleri'' adlı kitabı bastırıp yayımladıklarını kaydetti.

Öte yandan, ''Osmanlı Belgelerinde Trabzon'' adlı kitabın tanıtımının, Trabzon'un fethinin 547. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde 26 Ekim Pazar günü Trabzon Evinde yapılacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel