Ordu'nun Dereleri Artık Akmıyor

Ordu'daki üç büyük ırmaktan biri olan ve Ulubey ilçesinden doğarak, Karadeniz'e dökülen Civil Irmağı son bir hafta içinde neredeyse tamamen kurudu. Irmaktan akan suyun iyice azalmasıyla birlikte balıklar ölürken, Ordu Belediyesi İtfaiye ekipleri tankerler

Ordu'nun Dereleri Artık Akmıyor

Ordu'daki üç büyük ırmaktan biri olan ve Ulubey ilçesinden doğarak, Karadeniz'e dökülen Civil Irmağı son bir hafta içinde neredeyse tamamen kurudu. Irmaktan akan suyun iyice azalmasıyla birlikte balıklar ölürken, Ordu Belediyesi İtfaiye ekipleri tankerlerle su taşıyarak, geride kalan balıkları kurtarmaya çalışıyor.

BALIK ÖLÜMÜNE KARŞI TAZE SU
Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, binlerce balığın minik su birikintilerinde sıkıştığı haberini alır almaz, bu durumun önüne geçmek amacıyla itfaiye araçları ile su takviyesi yaptıklarını belirtti. Ordu Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Doğa Koruma Mühendisi Ufuk Duman da "Ekipler dereye taze su vererek balıkların oksijen ihtiyacını gidermeye çalışıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler