Ordu'da İsrail bayrağı yakıldı

Ordu'da 24 sivil toplum kuruluşun bir araya gelerek oluşturduğu Filistin Destek Platformu, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto etmek amacıyla İsrail'in bayrağını yakarak sloganlar attı. Tarihi Şadırvan önünde toplanan ve aralarında çocukların da b

Ordu'da İsrail bayrağı yakıldı

Ordu'da 24 sivil toplum kuruluşun bir araya gelerek oluşturduğu Filistin Destek Platformu, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto etmek amacıyla İsrail'in bayrağını yakarak sloganlar attı.

Tarihi Şadırvan önünde toplanan ve aralarında çocukların da bulunduğu Filistin Destek Platformu adına yapılan basın açıklamasında, Filistin davasının insanlığın ortak davası olduğu belirtildi. Taleplerin dile getirildiği açıklamada şunlar istendi:
"İsrail'le olan her türlü diplomatik, ticari ve askerli ilişkilere son verilmelidir. Doğu ve Güneydoğu'da İsraillilere toprak satılmamalıdır. Meclisteki Türk-İsrail dostluk grubu derhal lağvedilmelidir. İsrail mallarına boykot uygulanmalıdır. İsrail'in yapmış olduğu bu zulüm karşısında Birleşmiş Milletler konseyi geçici üyeliği yaptırımlar konusunda daha aktif kullanılmalıdır. Gazze'ye yardım artırılarak devam ettirilerek, Mısır'da gerekli diplomatik baskı yapılmalıdır."

İsrail'in kınamalardan anlamayacağını bu nedenle gerekli müeyyidelerin uygulanması gerektiğini savunan Filistin Destek Platformu,"İslam Ümmeti artık acizliği bir kenara bırakıp, İsrail'e hak ettiği karşılığı vermelidir. Türkiye'nin öncülüğünde kurulun 8 İslam ülkesinin bir araya gelerek kurdukları D-8 ve İslam Konferansı Örgütü bir an önce bu saldırılara gerekli cevabı gür bir şekilde vermelidir" açıklamalarında bulundu.

Basın açıklamasından sonra atılan sloganlar eşliğinde İsrail bayrağının yakılmasıyla protesto gösterileri devam etti. Daha sonra İsrail'in hain saldırıların sona ermesi ve masum Filistin halkının bir an önce bu zulümden kurtulması için toplu olarak dua edildi.

Öte yandan yoğun kalabalık arasında ellerinde 'Zafer bizimdir" yazılı pankartlar ve yüzleri kanlı bebekler olan küçük çocuklar dikkat çekti.

 


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel