Ordu'da arılar ağaçta bal üretiyor

Ordu’nun Fatsa ilçesinde bal arıları, oyulmuş bir ağacın gövdesine yuva yaptı.Arıları gören vatandaşlar büyük şaşkınlık yaşıyor. Bir ay önce yuvalanmaya başlayan ve açıkta bal yapan arıların, buraya nereden geldikleri bilinmiyor.Meşebükü Mahallesi’nin Kar

Ordu'da arılar ağaçta bal üretiyor

Ordu’nun Fatsa ilçesinde bal arıları, oyulmuş bir ağacın gövdesine yuva yaptı.

Arıları gören vatandaşlar büyük şaşkınlık yaşıyor. Bir ay önce yuvalanmaya başlayan ve açıkta bal yapan arıların, buraya nereden geldikleri bilinmiyor.

Meşebükü Mahallesi’nin Karaboz mevkisinde ikamet eden Yılmaz Çıtlak ve ailesi, çalışmak için bahçeye gittiklerinde, gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Açıkta yapılan balın nasıl olduğunu anlamak için yediklerini söyleyen Çıtlak ailesi, normal baldan farklı olarak acı bir lezzete sahip olduğunu ifade ettiler. Böyle bir tabloyu daha önce hiç görmediklerini belirten Çıtlak ailesi, “Arıları yaklaşık bir ay önce gördük. O günden bu yana burada yaşıyorlar. Ağacın gövdesi daha önce ağaçkakan tarafından oyuldu. Oyuk belli bir büyüklüğe ulaşınca da arılar geldi. Önce mumdan çıta yaptılar. Dört çıta yaptıktan sonra, balı buraya bırakmaya başladılar. Evin hemen yanında olmalarına rağmen bu güne kadar hiçbir zararlarını görmedik. Balın acı bir tadı var. Ama lezzeti güzel. Balda şurup ya da şeker gibi katkı olmadığından olabilir. Tamamen doğal üretim diyebiliriz” dediler.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Veteriner Hekim Günay Karaağaç, “Güzel bir doğa olayıyla karşı karşıyız. Arıların ağaca yuva yapmalarında bir anormallik yoktur. Tamamen doğal yollarla yaşamlarını idame ettiriyorlar. Oraya nasıl yerleştiklerine gelince. İlk olarak kraliçe arı yerleşmiştir. Yani ana arı olmadan diğerlerinin gelmesi mümkün değildir” diye konuştu.

Öte yandan durumu gören vatandaşlar ise şaşkınlığını gizleyemiyor.

20131202aw000843_02.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel