Ordu tıbbi atıkları imha edilecek

Hastaneler, poliklinikler ve özel muayenehanelerden çıkan tıbbi atıkların toplanarak katı atık deposunda imha edileceğini belirten Fatsa Belediyesi Çevre Mühendisi Derya Ateşli, tıbbi atıkları artık normal çöpten ayırmış olacaklarını ifade etti. Ateşli, “

Ordu tıbbi atıkları imha edilecek

Hastaneler, poliklinikler ve özel muayenehanelerden çıkan tıbbi atıkların toplanarak katı atık deposunda imha edileceğini belirten Fatsa Belediyesi Çevre Mühendisi Derya Ateşli, tıbbi atıkları artık normal çöpten ayırmış olacaklarını ifade etti. Ateşli, “Bu çalışma çok önemli bir çalışma. Fatsa'da günde 10 ton tıbbi atık çıkıyor.

Tıbbi atıklar sağlık açısından çok önemli. Bazı bölgelerde normal çöple tıbbi atık aynı yere döküldüğü için birçok sağlık problemleri oluşuyor. Hatta bazen ölümlere bile yol açabiliyor. Fatsa Belediyesi olarak çöp yeri içersinde ayrı bir bölgede tıbbi atıkları ayrı biriktirip imha edeceğiz. Bu çalışma Fatsa Belediyesi tarafından ilk defa yapılıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel