OR-Gİ kaç hükümet eskitti!

OR-Gİ, bu 16 yıl içerisinde 3 Cumhurbaşkanı, 10 Başbakan, 14 Ulaştırma, 14 Bayındırlık Bakanı eskitti.1992 yılında zamanın Ordu Valisi Sami Seçkin tarafından gündeme getirilen, ilk yazışmaları yapılan, Giresun'un da projeye ortak olmasıyla iki ilin sahipl

OR-Gİ kaç hükümet eskitti!

OR-Gİ, bu 16 yıl içerisinde 3 Cumhurbaşkanı, 10 Başbakan, 14 Ulaştırma, 14 Bayındırlık Bakanı eskitti.

1992 yılında zamanın Ordu Valisi Sami Seçkin tarafından gündeme getirilen, ilk yazışmaları yapılan, Giresun'un da projeye ortak olmasıyla iki ilin sahiplendiği OR-Gİ, 16 yılını devirdi. Uğruna 7'den 70'e tüm kesimlerin bağış yaptığı, çalışanların maaşlarından kesildiği OR-Gİ'nin gündeme getirildiğinde doğan bir çocuk bugün Lise 2 öğrencisi olma seviyesine geldi.

Aradan geçen yıllar içerisinde işbaşına gelen hükümetlerin her seferinde 'şahane bir proje' olarak gördüğü, ancak bütçe ayıramadığı, ayıranın ise bir süre sonra ödeneği geri çektiği OR-Gİ, bu süre içinde 3 Cumhurbaşkanı, 10 Başbakan, 14 Ulaştırma, 14 Bayındırlık Bakanı eskitti.

Ordu'nun Gülyalı ilçesinde 1997 yılında temeli atılan, ancak bir süre sonra yapımının durması sebebiyle 'Ortadoğu ve Balkanların en büyük hava alma alanı' haline dönüşmek üzere olan OR-Gİ Havaalanının gerçeğe dönüştürülmesi için bir süredir Ankara'da çalışma ve görüşmelerde bulunan Ordu Valisi Ali Kaban, 11. Başbakan ile 15. Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanlarına konu hakkında brifingler veriyor.

OR-Gİ Havaalanı için gerçekleştirilen çalışmalar içerisinde ise ilginç bir kırtasiye olayı göze çarptı. 1992 yılından 2008 yılına kadar geçen sürede Ordu Valiliğinin, Başbakanlık, Bakanlıklar, Genelkurmay Başkanlığı, Kuvvet Komutanlıkları başta olmak üzere devletin ilgili tüm kurumlarına yazdığı yazı sayısı tam 198 adet. Onlarca rapor ve projelerinde yer aldığı OR-Gİ dosyası, AK Parti hükümetinin ilgisini bekliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel