Ölü bulunan bekçiye soruşturma

Trabzon'da 4 gün önce evinde ölü bulunan Erkan Koç'un, 7 Ekim'de kafasına saplanan kurşun nedeniyle yaralandığının, Farabi Hastanesi'nde bu kurşunun farkedilmediğinin ve normal yara gibi pansuman yapılıp evine gönderildikten birkaç gün sonra öldüğünün kes

Ölü bulunan bekçiye soruşturma

Trabzon'da 4 gün önce evinde ölü bulunan Erkan Koç'un, 7 Ekim'de kafasına saplanan kurşun nedeniyle yaralandığının, Farabi Hastanesi'nde bu kurşunun farkedilmediğinin ve normal yara gibi pansuman yapılıp evine gönderildikten birkaç gün sonra öldüğünün kesinleşmesi üzerine başlatılan savcılık soruşturmasına dün de idari soruşturma eklendi. Başhekim Prof. Dr. Tevfik Özlü, Koç'un ölümüyle ilgili ihmal olup olmadığının araştırılması için dekanlıktan soruşturma talep ettiklerini açıkladı.

Trabzon'da 4 gün önce evinde ölü bulunan Erkan Koç'un, 7 Ekim'de kafasına saplanan kurşun nedeniyle yaralandığının, Farabi Hastanesi'nde bu kurşunun fark edilemediğinin ve normal yara gibi pansuman yapılıp evine gönderildikten birkaç gün sonra öldüğünün kesinleşmesi üzerine başlatılan savcılık soruşturmasına dün de idari soruşturma eklendi. Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Koç'un ölümünde hastane görevlilerinin ihmali olup olmadığının araştırılması için dekanlıktan talepte bulunduklarını açıkladı.

Dün, Anadolu Ajansı'na açıklamalarda bulunan Başhekim Prof. Dr. Tevfik Özlü, olayın nasıl geliştiğini tam olarak bilmediklerini belirterek, "Yaptığımız ön araştırma sonucunda Erkan Koç acil servisimize, bir çarpma sonucu başından yaralandığını ifade ederek başvurmuş. Servisteki arkadaşlarımız bu kişiye gerekli müdahaleyi yapmış. Boynuna, kalçasına, göğsüne röntgen çekilmiş, tahliller yapmış. Sonra da alnındaki yara pansuman edilerek taburcu edilmiş" dedi.

Ölen Erkan Koç'un, acil servise başvurduğunda, doktorlara kafasındaki kurşundan hiç bahsetmediğini belirten Özlü, "Yani hekim arkadaşları yanıltmış. Kendini iyi hissettiğini söyleyen hasta, tomografi çekilmesine gerek olmadığına arkadaşlarımızı inandırmış olabilir. Bu nedenle film çekilmediği için eğer iddia edildiği gibi o anda kafasında kurşun varsa bu fark edilmemiş. Bu tabi bizim açımızdan olmaması gereken üzücü bir durum. Biz henüz olayın tam olarak nasıl geliştiğini bilmiyoruz. Bu nedenle, ön inceleme raporunu Tıp Fakültesi Dekanlığı'na göndererek, bu konuda geniş çaplı bir soruşturma başlatılmasını istedik" diye konuştu.

Bilindiği gibi Trabzon Belediyesi su deposunda bekçi olarak çalışan Erkan Koç (33), Erdoğdu Mahallesi'ndeki evinde 18 Kasımda ölü bulunmuş ve otopsi sırasında başında bir adet mermi çekirdeği bulunmuştu. Harekete geçen Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Koç'un, Pelitli'deki su deposunda 7 Ekim'de iş arkadaşı Temel Y. ile kavga ettiğini, bu kavgada Temel Y.'nin silahla yere birkaç el ateş ettiğini, olaya jandarmanın el koyduğunu ve başından yaralanan Erkan Koç'un, Farabi Hastanesi Acil Servisi'nde tedavi edildiğini belirlemişti.

Hastane kayıtlarını inceleyen polis, Erkan Koç'un sol kaşının üzerinden yaralı halde geldiği Farabi Hastanesi acilinde, 'darp sırasında oluşmuş kesi' tanısıyla pansuman edildikten sonra taburcu edildiğini saptamıştı. Koç'un cesedindeki mermi çekirdeğinin de sol kaşının üzerinde olduğunu dikkate alan polis, olayı aydınlatacak önemli bir ipucuna ulaşmıştı. Deneyimli cinayet masası dedektiflerine göre Erkan Koç, 7 Ekim'deki kavgadan sonra arkadaşı Temel Y.'nin yere sıktığı kurşunlardan birinin sekmesi sonucu sol kaşının üzerinden yaralanmış ancak kurşunla yaralandığını fark etmemişti.

Bunu fark edemeyen Koç, hastane görevlilerine kavgada yere düştüğü için yaralandığını söylemiş, tomografi veya röntgen çekmeyen görevliler de mermi çekirdeğini fark etmemişti. Pansuman edilerek evine gönderilen Erkan Koç, kafatasındaki mermi çekirdeğinin neden olduğu iltihaplanma yüzünden birkaç gün sonra ölmüştü. Bu senaryoyu doğrulayacak tek şey, 7 Ekim'deki kavganın ardından jandarmanın el koyduğu tabanca ile Erkan Koç'un başından çıkan mermi çekirdeğinin uyum sağlamasıydı.

Adli emanetteki silah ve Koç'un cesedinden çıkarılan mermi çekirdeği balistik inceleme için Samsun'a gönderilmiş ve Polis Kriminal Laboratuvarı'nda merminin bu silahtan çıktığı kesinleşmişti. Gözaltına alınan Temel Y., 'Kastı Aşan Adam Öldürmek' suçundan tutuklanmıştı. Konuyla ilgili savcılık soruşturması da, KTÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı'nın soruşturması da sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel