Okuyan şehir Trabzon

Eğitim alanında yaptığı başarılı çalışmalarla tanınan, Trabzon'a atandıktan sonra öncelikli olarak eğitim faaliyetlerine ağırlık veren, ilk olarak okullarda ve daha sonrada kamu kurumlarında okuma saati uygulaması başlatan Trabzon Valisi Nuri Okutan, şimd

Okuyan şehir Trabzon
Eğitim alanında yaptığı başarılı çalışmalarla tanınan, Trabzon'a atandıktan sonra öncelikli olarak eğitim faaliyetlerine ağırlık veren, ilk olarak okullarda ve daha sonrada kamu kurumlarında okuma saati uygulaması başlatan Trabzon Valisi Nuri Okutan, şimdi de camilerde okuma saati uygulamasını başlatıyor.

'Okuyan Şehir Trabzon' çerçevesinde camilerde okuma saati uygulamasının başlamasıyla okuma faaliyetlerinin toplumun bütün katmanlarına ulaşacağını ve bu etkinliğin bütün ülkeye dalga dalga yayılacağını belirten Vali Okutan, okumanın faaliyetlerinin hem toplumumuz hem de ilimiz için çok önemli olduğunu söyledi.

İlk olarak okullarda ve kamu kurumlarında okuma saati uygulaması başlattıklarını belirten Vali Okutan, Kutlu Doğum Haftası kapsamında Diyanet İşleri Başkanının Trabzon'u ziyaret ettiğini ve yapılan okuma faaliyetlerinin camilerde de uygulamaya konmasının doğru olacağını söylediğini kaydederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizde ondan cesaret alarak hem bazı camilerimizdeki kütüphanelerimizi güçlendiriyoruz hem de bir süredir müftümüzün de içinde bulunduğu bir gurupla camilerimizde okuma saatini nasıl yapabiliriz diye çalışma yapıyoruz. Bazı camilerimizde uygulamaya başladık.

Oradan doğan birikimle de ilçe müftülerimizin, vaizlerimizin görüşlerini ve katkılarını alarak okuma faaliyetlerini tüm ile yaymayı planlıyoruz. Bu toplantı ile çalışmamıza son şeklini verip bütün camilerimizi de bu okuma faaliyetine katmak istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel