Okullarda domuz gribi temizliği

“Domuz gribine karşı tedbir alıyoruz” diye okullarda hafta sonları veya tatillerde dezenfeksiyon maksadıyla kimyasal maddeleri etrafa püskürtmenin bir yararı olmadığı, çünkü grip virüsünün, insansız bir ortamda zaten birkaç saatte kendiliğinden inaktive o

Okullarda domuz gribi temizliği

“Domuz gribine karşı tedbir alıyoruz” diye okullarda hafta sonları veya tatillerde dezenfeksiyon maksadıyla kimyasal maddeleri etrafa püskürtmenin bir yararı olmadığı, çünkü grip virüsünün, insansız bir ortamda zaten birkaç saatte kendiliğinden inaktive olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Başhekimi ve Ulusal Pandemi İzleme Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, domuz gribine karşı okul temizliğinin nasıl yapılması gerektiğini anlattı. “Domuz gribine karşı tedbir alıyoruz” diye okullarda hafta sonları veya tatillerde dezenfeksiyon maksadıyla kimyasal maddeleri etrafa püskürtmenin bir yararı olmadığına dikkati çeken Prof. Dr. Özlü, grip virüsünün, insansız bir ortamda zaten birkaç saatte kendiliğinden inaktive olduğunu söyledi.

Okullardaki temizliğin, öğrencilerin okulda olduğu ve derslerin devam ettiği sırada yapılması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Tevfik Özlü “Bu bağlamda okulun sınıflar dışındaki ortak alanlarında öğrencilerin ve diğer kişilerin elleriyle dokundukları başta kapı kolları, merdiven korkulukları, musluklar, masa, sandalye ve sıralar olmak üzere tüm temas yüzeyleri, her teneffüs sonrasında öğrenciler derste iken sabunlu su veya çamaşır suyu içeren sıvı temizleyicilerle silinmeli ve bu işlem gün boyu tekrarlanmalıdır.

Bu işlemlerin aynısı teneffüs aralarında sınıfların içinde yapılmalı ve bu sırada sınıfların pencere ve kapıları karşılıklı açılarak, oluşan hava akımı ile sınıf içi havanın değişimi sağlanmalıdır. Bu işlemler de gün boyu her fırsatta tekrarlanmalıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler