Oktay Vural esti gürledi!

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, seçim ittifakı yapmayacaklarını söyledi.MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP Rize Teşkilatının davetlisi olarak bugün Rize’ye geldi. Vural, ilk olarak Derepazarı İlçe Teşkilatı'nı ziyaret ederken, ardından Tek Gıda İş

Oktay Vural esti gürledi!

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, seçim ittifakı yapmayacaklarını söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP Rize Teşkilatının davetlisi olarak bugün Rize’ye geldi. Vural, ilk olarak Derepazarı İlçe Teşkilatı'nı ziyaret ederken, ardından Tek Gıda İş Sendikası salonunda partililer ve basın mensupları ile bir araya geldi. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vural, Rize’de bir havaalanı yapılması gerektiğini belirterek, “Sayın Başbakan gidip Şırnak’taki havaalanına Şerafettin Elçi isminin verilmesini biliyorsun ama gelip burada da havaalanı ile ilgili bir adım atsan iyi olur” dedi.

"ÇÖZÜM DEDUĞUNUZ ŞEY NEDUR?"

Oktay Vural, zaman zaman Rize şivesi ile konuşmaya çalışarak katılımcıları güldürdü. Vural, çözüm sürecini değerlendirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Rize milli mücadeleye destek vermiştir. Biz milli mücadele ile Sevr’i yırtıp attık. Lozan’ı gerçekleştirdik. AKP’nin çözüm ortağı BDP ve PKK diyor ki 'Lozan’ı yeniden yazmamız lazım' Ne oldu savaş verdik de mağlup mu olduk. Bir yerlerde bir şeyler mi imzalandı. Bütün bunlara MHP’ye karşı dili bir pabuç olan AKP kılavuzları maalesef BDP, PKK ve Kandil’in bu ifadeleri karşısında susuyor. Soruyorum burada acaba bir şeyler mi imzaladınız. Çıkın anlatın millete. Rizeliler istiyor. Ben istiyorum. Sayın Başbakanın gelip burada Rizelilere ey Rizeliler çözümüm budur. Çözüm diyorsun madem çözümü anlat. Hayati Yazıcı geliyor buraya ‘merak etmeyin’ diyor. Öyle diye diye zaten orada paçavralar asıldı. Böyle bir aymazlık olabilir mi? Bu millet AKP’den ‘çözüm deduğunuz şey nedur’ bunun cevabını bekliyor. Ülkeyi nereye götürüyorsunuz Lozan yeniden yazılacakmış. Dört parçalı Kürdistan ile ilgili Barzani toplantı yapıyor. Benim topraklarım ve insanlarım üzerinde hesap kitap yapıyor. Ameliyat masası kuruyor. Milletin adı değiştirilecek, dili değiştirilecek, özeklik verilecek Bu mesele artık parti meselesi değildir”

Vural, şehitlerin bugün yaşananları engellemek için şehit düştüğünün altını çizerek şunları söyledi: “Bir de tehdit ediyorlar. Analar ağlamasın terör bitsin. Yani yapmazsanız. Analar ağlamaya devam eder. Bu analar bu tabloları görmemek için ağladı. Şehitler bunun için şehit oldu. Şehitler ay yıldızlı bayrak insin yerine paçavrayı görsün diye mi şehit oldu. Bu gelişmeler bizim hazmedebileceğimiz konular değildir. Bir yere kadar. Bu hazmedilebilecek bir süreç değil”

KÜRDİSTAN’IN KURULMASI İÇİN MUTABAKATA MI VARILDI

Vural, yaptığı açıklamada, hükümete seslenerek Kürdistan'ın kurulması yönünde bir yerlerle mutabakata varıp varılmadığını sordu. Vural, Öcalan’ın serbest bırakılmasının istendiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "İmralı'da alınan mutabakata uyulması deniyor. Buradan söylüyorum. Buraya gelip gidenler siz Türkiye’ye karşı sorumlusunuz. Çıkıp açıklayın bu mutabakat nedir. Nerede imzaladınız. Sevr'in 62 ve 64. maddeleri çerçevesinde Kürdistan kurulması konusunda bir mutabakata mı vardınız. Terörist başının serbest bırakılması için bir mutabakata mı vardınız. Bu mutabakata uyulsun deniyor. Demek ki İmralı’da yapılan yazılı mutabakat var. Kim bunları dayatıyorsa. Ne yapıyorsa. Sayın Başbakan sen Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanısın, dik dur”

Açıklamalarında Rizeli Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya da atıfta bulunan Vural, şunları söyledi: “Öyle bir döneme geldik ki sınırımız buharlaştı. Irak’ın kuzeyinden zaten teröristler gelip gidiyordu. Suriye’den de kaçakçılar gelip gidiyor. Kaçakçılar 3 bin kişi ile atlılar ile saldırıyor. Şu Türkiye’nin getirildiği noktaya bakın. Ey Hayati Yazıcı sen gümrüklerden sorumlusun. Gümrük mü kaldı yahu. Sınır mı kaldı Allah'ınızı severseniz”

SEÇİM İTTİFAKI YOK

Vural, sorulara verdiği cevaplarda CHP ile seçim ittifakı yapacakları yönündeki iddiaları yalanlayarak “Biz 44 yıllık şerefli bir mücadele sürdürdük. Hiç kimsenin karşısında eğilmedik bükülmedik. Teslim edilecek irademiz yok. Fikir ve siyaset namusumuzu 44 yıldır şerefle taşıdık. O bakımdan sandıkta buluşacağız” şeklinde cevap verdi.

ANAYASA UZLAŞMA KOMİSYONU ÇALIŞMALARINA DEVAM ETMELİ

Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun çalışmalarına devam etmesi gerektiğine de vurgu yapan Vural, sözlerine şöyle devam etti: “Yeni anayasa 48 madde 56'ya çıkıyor. 66-76 dolayısı ile biz TBMM’de partilerin azami uzlaşışı ile bir anayasa yapmaya kararlıyız. Yalnız bu anayasa devleti ve milleti kesip biçme anayasası değil. Bu anayasanın kabul edeceği gerçek şudur. Türk milleti gerçeğini kabul edecek. Dilimizi kabul edecek. Cumhuriyetimizin temellerini kabul edecek. Üniter devlet ilkesini kabul edecek. Bu temel ekseninde hep birlikte bir anayasa yapma konusunda çabalarımızı sürdüreceğiz. Yeni anayasayı Türk milletinin huzuruna çıkaracağız. Bu uzlaşma komisyonu çalışmalarına devam etmeli.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler