Neron çetesi çökertildi

Gümüşhane il merkezinde ve Arzular beldesinde önceki aylarda meydana gelen hırsızlık, mala zarar verme, tehdit ve fidye istemek, kasten ev yakmak, araç yakmak ve büyükbaş hayvan hırsızlığı olaylarının zanlıları yakalandı. İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdü

Neron çetesi çökertildi
Gümüşhane il merkezinde ve Arzular beldesinde önceki aylarda meydana gelen hırsızlık, mala zarar verme, tehdit ve fidye istemek, kasten ev yakmak, araç yakmak ve büyükbaş hayvan hırsızlığı olaylarının zanlıları yakalandı.

İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada geçtiğimiz günlerde Gümüşhane Merkez Jandarma Komutanlığı ekiplerince Ballıca köyündeki bakkalda hırsızlık yapan S.K.(19)'nın suçüstü yakalandığı bildirildi.

Yakalanan S.K. sorgusunda 2008 yılı içerisinde meydana gelen 10 olayı Y.K (26), T.U (28), T.K (30), Ö.E. (20), E.E. (16), E.E. (21), M.E. (20) ve K.E (19) isimli 8 şüpheli ile birlikte yaptığı itiraf etti.

Şüphelilerin ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda, 1 adet ruhsatız tabanca, 1 adet av tüfeği ve bu tüfeğe takılı dürbün, 7 adet kuru sıkı tabanca, 1 adet kuru sıkı makinalı tabanca, 7 adet muhtelif tabanca şarjörü, 39 adet patlatma fünyesi, 8 metre uzunluğunda saniyeli fitil, 32 adet dinamit lokumu, 2 adet 9 mm tabanca namlusu, 8 adet mekanizmasız tabanca gövdesi, 2 adet tabanca üst kapak takımı, 4 adet muhtelif tabanca parçası, 13 adet muhtelif yay, muhtelif çap ve miktarda çok sayıda fişek ile
çaldıkları ev eşyalarından bir kısmı ele geçirildi.

Cumhuriyet Savcısının talimatı ile tahkikatı tamamlanan şüphelilerden Y.K. ve SK.'nın çıkartıldıkları mahkeme tarafından silahlı örgüt kurma ve yönetme suçundan tutuklanarak Arzular E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildiği, E.E., M.E. ve K.E.'nin İzmit ili Gölcük ilçesinde ikamet etmesinden dolayı haklarında yakalanma emri çıkartıldığı ve şüpheli T.K., T.U., O.E. ve E.E.'nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel